Depremde yedi üyesini kaybeden Antakya Medeniyetler Korosu yaralarını sarmaya devam ediyor. Önceki akşam ve dün İstanbul'da konserler veren topluluk Türkiye turnesine Kuşadası ve İzmir konserleriyle önümüzdeki günlerde devam edecek.

6 Şubat 2023 tarihli depremde yedi üyesi hayatını kaybeden Antakya Medeniyetler Korosu, verdiği konserlerle yaralarını sarmaya devam ediyor. Koro üyelerinin hemen hemen hepsinin birinci derecede yakınlarını kaybettiği, birçok koro üyesinin evleri ve iş yerlerinin yıkıldığı, Koronun çalışmalarını yaptığı dernek binasının yıkıldığı, müzik aletleri ve kostümleri dahil tüm eşyalarının enkazda kaldığı bir sürecinden ardından koro yeniden ayağa kalkıyor.

Yıl sonuna kadar Tosyalı Holding’in desteğiyle Türkiye’nin dört bir yanında konserlerine devam edecek olan Antakya Medeniyetler Korosu, dün akşam Kuruçeşme Arena’daydı. Boğaz kıyısında İstanbullu müzikseverlerle buluşan topluluk, kentin kadim kültürünün ezgilerini seslendirdi.

Antakya Medeniyetler Korosu Nobel’e aday gösterilmişti

2008 yılında üç semavi dine ve altı farklı medeniyete sahip Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının gönüllülük esasına dayalı olarak kurdukları Antakya Medeniyeler Korosu Derneği, oluşturduğu koroyla yurt içi ve yurt dışında bugüne kadar 2000’ e yakın konser verdi. 2012 yılında Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterilen koro, tarihinde iki kez Barış ve Kardeşlik ödülünün yanı sıra daha birçok farklı ödüle layık görülmüştü.

Koro, farklı medeniyetlerin uyum ve barış içinde yaşadığı Antakya’dan yola çıkarak evrensel bir dil olan müzikle, dünyada evrensel değerler olan gerçeğe saygı ve sevginin hüküm sürdüğü bir yaşam için eserlerini icra etmeye devam ediyor. Dün akşam Boğaz kıyısındaki Kuruçeşme Arena’da konser veren topluluk 8 Eylül’de Kuşadası, 10 Eylül akşamı ise İzmir’de sanatseverlerle buluşacak.

Henüz 14 yaşında ama piyanonun efsanesiyle aynı sahnede: İlyun Bürkev’i takdimimizdir