Türkiye’den tarih fışkırmaya devam ediyor. Antalya’nın simge yapılarından Kaleiçi’ndeki Hıdırlık Kulesi’nde devam eden restorasyon çalışmalarında tarihi buluntular gün yüzüne çıktı. Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre Koruma Kurulu kararı doğrultusunda başlatılan arkeolojik kazı çalışmaları sonunda bölgede antik dönem kalıntıları ve yapıları ortaya çıkarıldı.
Hıdırlık Kulesi’nde mozaik ortaya çıkarıldı
Antalya Müze Müdürlüğü denetiminde sürdürülen proje kapsamında tarihi kalıntıların konservasyon çalışmaları devam ederken arkeolojik kazı çalışmaları da devam ediyor. Son olarak kulenin güney kısmında tarihe ışık tutacak sütunlu bir yapı gün yüzüne çıkarıldı. Ayrıca kulenin güney kısmında da ortaya çıkarılan desenli taban mozaiklere de uzman arkeologlar tarafından konservasyon çalışması yapılıyor. Eserlerin ziyaretçilere Akdeniz manzarası eşliğinde sunulması amacıyla yapımına başlanan Hıdırlık Kulesi Çevresi Arkeolojik Kazı ve Seyir Terası Projesi’nde çalışmalar devam ediyor.
Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından alanda restorasyon ve koruma-onarım işleri yapılıyor. Kulenin güney kısmındaki alanın ahşap ve cam zemin kaplamaları altyapısında yer alan taşıyıcı kolonların çelik imalat montajları tamamlandı. Antik kalıntıların izlenebileceği cam yüzeylerin montajı da büyük oranda gerçekleştirildi. Kulenin kuzey tarafında da taşıyıcı kolonların çelik imalat montajları ise devam ediyor. Tarihi Hıdırlık Kulesi’nde bitki temizliği ve dış duvar derz dolgu çalışması da yürütülüyor. Çalışmalar tamamlandıktan sonra bölge ziyarete açılacak.