Sinemanın yarattığı mitlerden Terminator’ü canlandıran Arnold Schwarzenegger namı diğer Arnie Almanya'nın Münih kentinde gözaltına alındı. Gerekçe 26 bin euro değerindeki lüks saati. Oyuncu üç saat alıkonduktan sonra 35 bin euro ceza ödedi.

Genelde Almanya ile Türkiye arasındaki vize krizi hakkında haberlerle karşılaşsak da bu kez durum farklı. Yer yine Almanya, ancak bu kez krizin kaynağı ‘Terminator’ filmlerinin yıldızı Arnold Schwarzenegger.

ABD’nin Los Angeles şehrinden Almanya’nın Münih kentine gelen ‘Terminatör’ filminin yıldız oyuncusu Schwarzenegger havalimanında gözaltına alındı. Alman basınındaki haberlere göre gözaltı nedeni Schwarzenegger’in 26 bin euro değerindeki Audemars Piguet marka saati. Schwarzenegger lüks saati gümrük yetkililerine bildirmediği için kolluk kuvvetleri tarafından yaklaşık üç saat gözaltında tutuldu.  Schwarzenegger’e 35 bin euro ceza kesildi.

Kredi kartıyla ödemeyi kabul etmediler

Oyuncu ödemeyi kredi kartıyla yapmak istedi, ama bu isteği de reddedildi. Gümrük kurallarına göre cezanın yarısının nakit ödenmesi gerektiği söylendi. Bunun üzerine Schwarzenegger nakit para çekmek için bankaya gitti, yetkililer de ona eşlik etti. Schwarzenegger ödemeyi yaptıktan sonra serbest bırakıldı.

Münih Havaalanı Gümrük Müdürlüğü Sözcüsü Thomas Meister konuyla ilgili yaptığı açıklamada Schwarzenegger’in saati Avrupa Birliği sınırları içinde satma niyetinin olması nedeniyle saat için vergi ödenmesi gerektiğini söyledi. İsviçreli lüks marka Audemars Piguet’in Schwarzenegger için özel olarak üretilen saatin Avusturya’nın Kitzbuehel şehrinde bir iklim derneğinin bağış kampanyasında açık arttırmaya çıkarılacağı öğrenildi.

Almanya’ya vize başvurusu reddedilen Volkan Konak’tan sığınmacı isyanı