Aşkın Nur Yengi dün gece Harbiye'yi salladı. Türkçe pop müziğin özel sesi binlerce müziksevere en sevilen şarkılarını senfonik bir formatta seslendirdi. Konserin en özel anlarından biri Harun Kolçak'la yaptığı sanal düet oldu.

Aşkın Nur Yengi dün gece Harbiye Açıkhava Tiyatrosu’nda pop tarihin klasikleri arasına giren şarkılarını seslendirdi. Harbiye’de ilk kez 90’lı yıllarda sahne alan ve aradan geçen yıllarda buradaki her konserinde unutulmaz performanslara imza atan Aşkın Nur Yengi, dün gece bunlara bir yenisini ekledi. 42 müzisyenden oluşan Pera Filarmoni Orkestrası’yla sahne alan Yengi yedi yıl önce hayatını kaybeden Harun Kolçak’ı sahnede bir düetle andı. Yıllar önce birlikte seslendirdikleri ‘Bile Bile’ şarkısını Aşkın Nur Yengi, Harun Kolçak’ın görüntüsünü led ekrana yansıtarak yeniden söyledi. Bu sanal düet Harbiye’de duygusal anlar yaşattı. Düet uzun süre alkışlandı.

Aşkın Nur Yengi seyirciler arasında

Aşkın Nur Yengi bu duygusal gecede ‘Yalancı Bahar’, ‘Seni Aldattım’, ‘Yazık’, ‘Unutulmuş Muydum’, ‘Serserim’, ‘Ay İnanmıyorum’ gibi Türk pop müziğinin klasikleşmiş şarkılarını seslendirirken iki buçuk saat sahnede kaldı. ‘Ayrılmam’ parçasında “siz bana gelmişsiniz, ben size gelmez miyim” diyerek sahneden inip seyircinin arasına karışan Aşkın Nur Yengi seslendirdiği şarkıların her birini Harbiye’yi dolduran binlerce hayranı ile birlikte hep bir ağızdan söyledi. Konserinde Harun Kolçak’ı unutmayan Aşkın Nur Yengi’den bir selam da Onno Tunç’a gitti. Yengi sahnesinde çocukları da ağırladı. Sözleri Aysel Gürel’e, müziği Onno Tunç’a ait Sezen Aksu’nun unutulmaz şarkısı Ünzileyi  seslendirdi.

Aşkın Nur Yengi konser öncesi basın mensuplarıyla bir araya geldi. Yengi bu özel performansı öncesi Harbiye’nin müzikal yolculuğundaki önemini şu sözlerle hatırlattı: “Harbiye benim hayatımda çok önemli bir yere sahip. 1990 yılında ilk çıktığım konser Harbiye konseriydi. Sadece 10 şarkım vardı. Finalde seyirciler memnundu ama sahneye yastık atmaya başladılar ve beğenmediklerini düşünüp çok korkmuştum. Tam tersiymiş tabii. İstek için yastık atmışlar. Sonra çıkıp 10 şarkı daha söyledim. Tabii aynı şarkıları söyledim. Çünkü başka şarkım yoktu. O yüzden Harbiye konserim çok kıymetli benim için.”

Aziz Öfke James Hetfield 61 yaşında