Altı yıl önce düzenlenmeye başlayan ve Türkiye'nin sayılı festivallerinen biri olan Ayvalık Uluslararası Film Festivali bugün başlıyor. 19 Eylül'e kadar sürecek ve 57 filmin gösterileceği festivalin açılışında Cannes Film Festivali'nde prömiyer yapan 'Bir Skandalın Peşinde' seyirciyle buluşacak

 

Altı yıl önce başlayan bir macera Ayvalık Film Festivali. Büyükşehirlerde düzenlenen film festivallerinin aksine bir tatil beldesinde başladı üstelik. Bugün Türkiye’nin önde gelen festivallerinden biri oldu. Yıllarca kimi kurum ve kuruluşların düzenlendiği film festivallerinden daha ciddiye alınıyor.

Bunun sebebi sinema kültürünü öncelemesi ve seyirciyle esaslı bir ilişki kurmaya başarısında yatıyor. Bu başarıyı ileriye taşımak için var gücüyle çalışan festivalin altıncı serüveni bu akşam bu akşam Ayvalık Belediyesi Büyük Park Amfitiyatro’da gerçekleşecek açılış töreniyle başlıyor.

57 film gösterilecek

İstanbul Film Festivali’nin yıllara yöneticiliğini yapan Azize Tan’ın kurduğu Seyir Derneği’nin düzenlediği Ayvalık Uluslararası Film Festivali’nin açılışında genç bir sinemacıya verilen ‘Yeni Bir …’ Ödülü de sahibini bulacak. Yönetmen Tayfun Pirselimoğlu, yapımcı Dilde Mahalli, kurgucu ve yönetmen Eytan İpeker, sinema yazarı Nil Kural ve oyuncu Selen Uçer’den oluşan seçici kurulun seçtiği bir filme Mey|Diageo katkılarıyla 50 bin TL’lik bir ödül verilecek

Açılış töreninden sonra da  bu yıl Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye için yanışan Natalie Portman ve Julianne Moore’un rol aldığı Todd Haynes’ın yönettiği ‘Bir Skandalın Peşinde / May December’ filmi gösterilecek.

Ayvalık Uluslararası Film Festivali’nde, bu yıl Uluslararası Seçki, Sinemacılar Sinema Yapmaya Çalışıyor, İlk Filmler, Ve Ayvalık, Godard’a Saygı, Anılarına, Türkiye’den Filmler bölümlerinde toplam 57 film seyirciyle buluşacak.

Ayvalık Film Festivali, Godard’a göz kırpıyor