‘Bahar’ın 19. bölümünde Aziz Uras ve sevgilisi Seren evlilik yolunda ilk adımı attı; ikilinin aileleri tanışmak için kolları sıvadı. Bahar’ın ipotek altındaki evini satın alan Rengin ise bu mutluluğa gölge düşürdü.

Geçen hafta Seren (Nil Sude Albayrak) hem kendi kariyerini hem sevgilisi Aziz Uras’ın (Demirhan Demircioğlu) yurt dışı planlarını sekteye uğratmamak için hamileliğini herkesten gizlemiş, bir tek Aziz Uras’ın annesi Bahar’a (Demet Evgar) söylemişti. Bir davet sırasında kanaması olunca da Seren’in hamile olduğunu herkes öğrenmişti. Yeni bölüme hastanede girdik ve Seren’in ikiz bebek beklediğini, sağlıklarının da iyi olduğunu öğrendik. Ardından, yurt dışına gitmekten vaz geçen Aziz Uras’ın Seren’e evlenme teklif ettiği geceye eşlik ettik.

Sevimsiz dünür

Evlenmeye karar veren çiftimiz ebeveynlerini tanıştırmaya karar verdi. Bu vesileyle diziye Seren’in annesi Efsun rolünde Nihal Yalçın geldi, hoş geldi. Efsun, uzmanlığını almadan hamile kalıp evlenmeye karar veren Seren’e kızdı. Laf aramızda, haklıydı, zira anne olarak çocuğunun önce kendini sağlama almasını istiyor. Ama Bahar’a gustosuz dediği an bizi kaybetti, kavgada söylenmez! Kısacası Bahar’ın savaşlarına bir de dünür cephesi eklenmiş oldu, hayırlı olsun.

Paylaşılamayan ev

Bahar’ın kaynanası Nevra (Hatice Aslan) geçen sezon dolandırılmış, kayınbabasının vasiyetiyle Bahar’a kalan evin ipotek altına alınmasına neden olmuştu. Nevra borcun ilk kısmını Rengin’e (Ecem Özkaya), yani Timur’un Bahar’ı aldattığı kadına ödeterek üstüne bir de tüy dikmişti. Yeni bölümde Rengin vites artırarak Bahar’ın canını daha da yakmak için evi satın almaya karar verdi. Bunu da tam Seren ve Aziz Uras’ın ailelerinin tanıştığı günde yapası tuttu. Evi de Timur’u da alıp yakamızdan düş be Rengin.

Dizi yansıması

🔴 Nihal Yalçın’ın komedi rollerindeki başarısından ötürü ondan yine benzer bir karakter bekledik. Ancak karşımıza çocuğuyla arası açılmış mükemmeliyetçi ve zor bir anne, çevresine karşı da küstah bir karakter olarak çıktı. Nihal Yalçın bu rolü de kotarmış; ancak madem diziye böyle bir isim geldi, önümüzdeki bölümden itibaren potansiyelini daha fazla kullanabileceği hikâyeler yazılır umuyoruz ki.

🔴 Bu bölüm nadir görülen bir doğa olayı yaşandı sayın seyirciler. Dizinin beddua paratoneri Timur (Mehmet Yılmaz Ak), Aziz Uras’a evlilikte kendisine benzememesini salık vermesiyle izleyiciden tam puan aldı. Bunun aksine izleyicinin gözbebeği Bahar, Timur’la mesafesini ayarlayamayıp Evren’le (Buğra Gülsoy) olan iletişimini tehlikeye attığı için hedef tahtası haline geldi. Dünya başımıza yıkılacak.

🔴 Ama izleyici haklı. Farkındaysanız Evren hocamızdan hiç bahsetmedik; çünkü bölümde neredeyse yoktu. Geçen hafta nihayet kavuştular derken Bahar elalem ne der kaygısına kapılınca Evren ona düşünmesi için zaman vermişti. Bahar bu bölümde de karar aşamasını uzattıkça uzattı, adamın turşusunu kurdu.

🔴 Dizinin en sevilen sahnesi Bahar’ın örnek kayınvalidelik konuşması yaptığı sahneydi. Müstakbel gelini Seren’i hem kendi kaynanası Nevra’dan hem de kendi kendinden koruyacağını ilan etti. Sonunda gelin-kaynana didişmesini kıran bir dizi gördüğümüz için gözlerimiz de içimiz de bayram etti.

🔴 Evliliğin sorumluluklarını yerine getirip getiremeyeceğinden kaygılanan Aziz Uras’ın, annesi Bahar’ın tavsiyelerini okuduğu mektup sahnesi sevilen diğer sahnelerden oldu. Mektup Aziz Uras’ı kendine getirdi ve bizler de bir ilişkinin sağlıklı yürümesi için ebeveynlerin köstek olmaması gerektiğine dair bir mesaj izlemiş olduk.

🔴 Bölümde iyisi de vardı kötüsü de, ama dizinin gözlerimizin önünde klişelere teslim olmasını kabullenemiyoruz dostlar. Dünürler Nevra ve Gülçiçek (Füsun Demirel), torunlarının dershanesinde olay çıkarıp müdüre “Nasıl bir aileymiş ya, Allah dünürün de hayırlısını versin,” dedirterek yaka silktirmişti. Aziz Uras’ın müstakbel kayınbabası kontenjanından, Nevra ve Gülçiçek’in yeni dünürü kim çıktı dersiniz?

Gözden kaçmayan detaylar

🔴 Görüyoruz ki işlenecek konu bol olmasına rağmen dizi kendi cevherlerini gözünden kaçırıyor. Klişelere yenik düşmemeleri ve aşk üçgenleriyle işi sulandırmamaları için ekibe onlar için küçük, dizi içinse büyük detayları bir hatırlatalım:

👉Evren, Timur’un ailesiyle olan geçmişi ve yurtta geçirdiği travmatik çocukluk derken başlı başına bir konu bombası. İlk sezonda bu konuyu açacak gibi yaptılar, bu sezon teğet geçmişler. Evren’in geçmişi ve psikolojisi üzerinde durmak hem hikâyeyi hem karakteri derinleştirir.

👉Bahar’ın arkadaşı Çağla (Elit Andaç Çam) dizide artık konu mankeni. Oysa izleyici tarafından çok sevilmesine ek olarak dizideki kadın dayanışmasının katalizörü. Çağla’nın hikâyesini açmak da yine hem senaryoyu hem karakteri derinleştirecektir.

👉İlk sezonda karakterlerimizin doktor olduğunu, hastanedeki vakalar sayesinde anlıyorduk. Şu an bir tek üniformalarından anlıyoruz. Olay örgüsünün önüne geçmeyecek şekilde araya iki ameliyat, üç hasta serpiştirseler bile dizinin gidişatı toparlar.

Künye
Yayın mecrası: Show TV
Yapım:  MF Yapım
Yapımcı: Asena Bülbüloğlu
Yönetmen: Neslihan Yeşilyurt
Senaryo: Ayça Üzüm, Nergiz Herdem İnce
Müzik: Aytekin Ataş
Oyuncular: Demet Evgar, Buğra Gülsoy, Mehmet Yılmaz Ak, Ecem Özkaya, Büşra Pekin, Elit Andaç Çam, Elçin Afacan, Nizam Namidar, Demirhan Demircioğlu, Nil Sude Albayrak, Alisa Sezen Sever, Hasan Şahintürk, Sena Mia Kalıp, Ege Erkal, Devrim Kabacaoğlu, Zeynep Atılgan, Nihal Yalçın, Füsun Demirel, Hatice Aslan.

Bahar: Zor kararlar