‘Bahar’ın 20. bölümünde tüm dengeler değişti. Rengin ve Süreyya aşk acısının hıncını Bahar’dan çıkarmaya karar verince Bahar hastaneden kovuldu. Evren ise hastanedeki güvenlik açığı nedeniyle silahlı iki adamın kurşununa denk geldi.

Geçen hafta Bahar (Demet Evgar), borç içindeki evini alengirli işlerle eşinin sevgilisinin satın aldığını öğrenmişti. Yeni bölümde Bahar yıllardır aldatılmasının hıncını, artık Rengin’in (Ecem Özkaya) evi olan söz konusu malikaneden çıkardı ve evi bir nevi başlarına yıktı. Bahar’a huzur vermemeye ant içmiş Rengin de durur mu, evin sadece üç saniyedir sahibi olmasına rağmen Bahar’dan şikâyetçi oldu. Polisler Bahar’ı görev yaptığı hastanedeyken götürünce, başhekim olduğuna bir türlü ikna olamadığımız Süreyya (Büşra Pekin) güya hastanenin itibarını korumak için Bahar’ı kovdurdu. Amacı Bahar’ı Evren hocadan (Buğra Gülsoy) uzaklaştırmak, tabii ortada bir Evren kalırsa!

Evren’in ve hastanelerin hali…

Süreyya kötü karakter kahkahaları atmaktan başhekimlik yapmayı unuttuğu için hastaneye, hastalardan birini vurmak üzere silahlı iki adam sızdı. Evren hasta odasına girip duruma engel olmaya çalışırken Bahar’ın gözü önünde vuruldu. Bahar da tuvalet ihtiyacını giderememişçesine bölüm boyu kasılıp bir türlü diyemediği “Seni seviyorum”u Evren can derdindeyken söyledi. Bu sahne dram ve duygusallık dışında, hastanelerdeki güvenlik açığına vurgu yapması bakımından da önemliydi. Hekime şiddetin bir ayağı kızgın hasta yakınlarıyken diğer ayağı dışarıdaki meselelerini hastaneye taşıyan insanlar.

Kadına şiddete tepki zinciri

Hastanelerdeki güvenlik açığına ek olarak bu bölümde gündemden düşmeyen, düşse de hayatlarımızdan silinmeyen kadına şiddete değinildi. ‘İnci Taneleri’ ve ‘Kızılcık Şerbeti’nin ardından ‘Bahar’ da farkındalık zincirine katılarak olayların gündemde kalmasına yardımcı oldu. Vakaları tek tek anmak yerine genel bir mesaj verilmesi, isimler değişse de meselenin baki kaldığını hatırlatıyor bizlere.

Dizi yansıması

🔴 Senaristler serzenişimizi duydu mu bilinmez, ama bu bölümde karakterlerimizin doktor olduğunu hatırladık. İlki Seren’in babasının kalp krizi geçirip hastaneye yatırılmasıyla gerçekleşti; sağ olasın beybaba! İkincisiyse vurulduktan sonra kendini hastaneye sürükleyen delikanlı sayesinde. Delikanlının peşindeki iki adamın silahı Evren’de patlamasaydı iyiydi tabii. Yine de dizinin eski kıvamı tutmaya başladı diye umutlandık.

🔴 Tatlış tatlış her şeyi içine atarken bir anda patlayan ve okkalı bir nutuk çeken Bahar sahneleri geçen sezonda en sevilen sahnelerden oluyordu. Bu bölümde Bahar’ın, artık Rengin’in olan evi çatlatıp patlatırken hem Rengin’e hem Timur’a yaptığı konuşmayla ilk sezondaki o tadı aldık.

🔴 Timur’un aklının hâlâ Bahar’da olmasının hesabını yine Bahar’a kesen Rengin’e bir konuşma da Bahar’ın annesi Gülçiçek’ten (Füsun Demirel) geldi. Bahar’ın evini alırsa, özendiği o mutlu hayatı da devşirebileceğini sanan Rengin “Bir kadına cehennem olmuş yerden sana yuva olmaz,” sözlerini işitti. Gülçiçek annemiz ayrıca Rengin’in davranışlarının nedeninin sevgiye açlık olduğunu da keşfetti.

🔴 Rengin’in hikâyesi, hayatını Timur’a adayıp hayal kırıklığına uğramak bakımından Bahar’la benzeşse de izleyici bir türlü onu bağrına basamıyor. Zira topladığı puanları kaybettirecek bir hamle yapıyor mutlaka. Bu yönüyle Rengin karakteri ‘Kızılcık Şerbeti’nin Pembe’sine, ‘Kızıl Goncalar’ın Feyza’sına benziyor.

🔴 Hatırlarsanız Seren’in hamileliğine yerli dizi ayarı çekilmişti. Bebeklerin kalp atışını dinletip Seren’i doğurmaya yönlendirmeleri tepki almıştı. Çünkü ‘Bahar’ gibi bir dizide bile hamilelik sonlandırmak bir seçenek değildi. Gelen tepkilerden ötürü mü bilmiyoruz, bu bölümde Efsun (Nihal Yalçın) kızı Seren’e gerçekçi bir konuşma yapıp bebekleri aldırmasını tavsiye etti. Ama “Ben ne yapmak istiyorum?” diye soramayıp arada kalan yine Seren oldu. Bakalım bu hamilelik meselesi nereye gidecek…

Gözden kaçmayan detaylar

🔴 Senaristler küçük ama etkisi büyük bir detayı gözden mi kaçırdılar mı yoksa ileriki bölümlere mi saklıyorlar merak ediyoruz: Ta ilk bölümlerde Müfit Kayacan, hastanenin en büyük bağışçısı Cihan Taşkeski’yi canlandırmıştı. Cihan o sıralarda mobbing’e maruz kalan Bahar’ın hastanede kalmasını şart koşarak bağışlarına devam edeceğini söylemişti. Bu bölümde Süreyya’nın şikâyetiyle hastaneden gönderilen Bahar, acaba Cihan’ın etkisiyle dönecek mi? Dönerse hastanenin iç işleyişine yine para karışmış olacak; dönmezse de hastane kişisel hırslarla yönetiliyor demektir.

🔴 Bu bölüm Bahar nezarette kendinden farklı hayatlar yaşayan kadınlarla tanıştı. Buna rağmen ortak noktalarının olduğunu keşfetmeleri önemli bir detaydı, zira dizinin dayanışma temasını güçlendiriyor. Tek pürüz bu sezonda Rengin ve Süreyya’yı erkekler için Bahar’ın üzerine salmaya karar vermiş olmaları. Oysa ilk sezonda Rengin ve Dora, Bahar’a rakip olsalar bile aşk üçgeni entrikasına bu denli âlet edilmemişti. Azıcık özen dizi kurtarır!

Künye
Yayın mecrası: Show TV
Yapım: MF Yapım
Yapımcı: Asena Bülbüloğlu
Yönetmen: Neslihan Yeşilyurt
Senaryo: Ayça Üzüm, Nergiz Herdem İnce
Müzik: Aytekin Ataş
Oyuncular: Demet Evgar, Buğra Gülsoy, Mehmet Yılmaz Ak, Ecem Özkaya, Büşra Pekin, Elit Andaç Çam, Elçin Afacan, Nizam Namidar, Demirhan Demircioğlu, Nil Sude Albayrak, Alisa Sezen Sever, Hasan Şahintürk, Sena Mia Kalıp, Ege Erkal, Devrim Kabacaoğlu, Zeynep Atılgan, Doğan Can Sarıkaya, Nihal Yalçın, Füsun Demirel, Hatice Aslan. (Konuk) Şükrü Türen.

Bahar: Dünürler kapıda