‘Bahar’ın 18. bölümünde Evren, ilişkiye hazır olup olmadığına karar vermesi için Bahar’a zaman tanıdı. Aklı hâlâ Bahar’da olan Timur ise Rengin’le evlilik kararıyla sınanıyor. Tüm bunların arasında bizleri Bahar’ın müstakbel torunu bekliyor!

Geçen hafta Bahar sonunda Evren’e (Demet Evgar, Buğra Gülsoy) açılmış, ikilimiz ilk öpücüklerine kavuşmuştu. Bunu da hem Bahar’ın eski eşi Timur (Mehmet Yılmaz Ak) hem de Evren’in yaz aşkı Süreyya (Büşra Pekin) görmüştü. Bahar tabii ki mutluluğunu içine sine sine yaşayamadı. Timur sanki Bahar’ı aldattığı için boşanma sürecine girmemişler ve şu an sevgilisiyle yaşamıyormuş gibi gidip Bahar’a hesap sordu. İkisinin evlat olsa çekilmeyecek çocukları da kırk yılın başı mutlu olan analarının hevesini kursağında bıraktı. Bahar önüne bakma hakkını kullanacak mı, Evren de izleyici de beklemede.

Şer odakları

Bahar’la Evren’i öpüşürken gören Timur üzüntüden sarhoş olup sevgilisi Rengin’e (Ecem Özkaya) evlilik teklifi etti, ancak pişman olduğu için pirincin taşını ayıklamakta biraz zorlanıyor. Diziye bu sezon dahil olan sevimsiz Başhekim Süreyya da tıpkı Timur gibi reddedilmeyi kabul edemeyen cinsten çıktı ve bitirim ikili, Bahar’la Evren ilişkisini başlamadan bitirmek için birlik oldu. Bunun için Süreyya, ilk iş Timur’u yeniden hastaneye aldırdı. Hadi Timur’a bir sezon boyunca alıştık, fakat başhekim dediğimiz insan işi gücü bırakıp lise dizilerindeki şımarık kötü kız gibi entrika peşinde koşar mı yahu?

Kararlardan kaçış yok

Bahar’ın fahri gelini Seren (Nil Sude Albayrak) doğurup doğurmayacağına karar veremediği için hamileliğini sevgilisi Aziz Uras’a (Demirhan Demircioğlu) söyleyememiş, sadece Bahar’la paylaşmıştı. Biz de gelin-kaynana yerine iki yakın arkadaş izliyormuşçasına pamuk gibi olmuştuk. Yeni bölümde Seren doğurmaya karar verdi (çünkü ülkemiz dizilerinde bir kadın asla kürtaj olamaz, en fazla düşük yapabilir), ama Aziz Uras’a İngiltere’de bir yıllık burs imkânı doğunca Seren yine kararsız kaldı. Sonunda Seren’in sırrını bedeni açık etti; herkesin içinde kanaması olunca Aziz Uras durumu öğrendi.

Dizi yansıması

🔴Rengin’in mesleğinden olup aniden domestik modunu açmasına hâlâ açıklık getirmelerini bekliyoruz. Timur ve Rengin, önceden çalıştıkları hastanenin kamerasına samimi şekilde yakalanmış, hastaneden gönderilmişlerdi. Timur başka hastanede çalışmaya başlamışken Rengin neden mesleğine devam edemedi? Bahar’dan daha iyi anne ve ev hanımı olabileceğini kanıtlamak gibi saçma bir rekabete girse de Rengin sırf bunun için işi bırakacak bir karakter değil.

🔴 Bu arada “Bir başhekim bunlarla mı uğraşır” dedik ama bizi daha fenaları bekliyormuş. Herkes hastanede koştururken Süreyya ve Timur manikürcüde bakım yaptırıp dedikodunun dibine vuruyordu. Bize hava hoş, eğlenceli sahneydi. Dizilerin, özellikle ‘Bahar’ gibi mizahi yönü yüksek bir dizinin gerçekçi olma borcu da yok. Ama bu fantastik bir dizi de değil sonuçta. Günümüz Türkiye’sinde doktorlar neticede.

🔴 Geçen sezon dizide bizlere iyi gelen birçok replik duyardık. Yeni sezonda da bunları görmek sevindirici: Bahar’ın kızı Umay (Alisa Sezen Sever) dertlerini unutmak için uzaklaşmanın hayalini kurarak belki birçok kişinin iç sesi oldu. Ancak Bahar hepimizin kulağına küpe olacak bir şeyi hatırlattı: “Bazen nereye gidersen git, bir şeylerden kaçamazsın. Çünkü nereye gidersen git kalbindeki kızgınlık da, öfke de, kaygı da seninle beraber gelir. Kaçış sende. Kurtuluş sensin.”

🔴 Bölümün en sevilen sahnelerini seçmek Timur gibi seyir zevki yüksek bir karakter olduğu için gitgide zorlaşıyor, ancak ödülü ‘elalem’ sahnesine verdik. Bahar’ın Evren’le birlikte olmasına engel olan içselleştirilmiş elalem ne der kaygısının işlendiği o sahne, ‘Bahar’ın ilk zamanlardaki güldürürken düşündüren sahnelerinin tadını verdi.

Gözden kaçmayan detaylar

🔴 Süreyya, Evren ve Bahar’ı öpüşürken görünce kendini yemeğe verip ardından yediklerini bilinçli olarak kusmuştu. Uzmanlar anoreksiya, bulimia dahil yeme bozukluklarına davetiye olan bu tür alışkanlıkların gençleri sandığımızdan daha fazla etkilediğini her fırsatta hatırlatıyor. Bu tür konular dizilere koyulacaksa başlı başına bir konu olarak işlemekte yarar var. Öylesine bir sahne olarak geçiştirildiğinde normalleşme riski var.

🔴 Bu bölüm değişimin evreleri üzerine kuruluydu. Hayatın getirdikleri karşısında geçtiğimiz evreler, Bahar ve Evren’den yola çıkıp diğer karakterlerin de hayatına odaklanarak tematik bir hale geldi. Aşamaları gözden kaçıran olduysa derledik: 1) İnkâr 2) Öfke 3) Pazarlık 4) Depresyon 5) Kabullenme

🔴 Diziyle özdeşleşen paralelliklere geçelim. İlk sezonda başasistan olan Seren, mesleğini bırakıp yıllarca evde çocuk ve hasta baktığı için Bahar’a iş emanet etmek istemiyor, onu hor görüyordu. Şimdi Seren benzer bir yol ayrımı yaşamaktan korkuyor: Aziz Uras İngiltere’ye giderse bebeğe tek başına bakmak için mesleğinden mi vazgeçecek? Bu paralellikte gözden kaçırmamak gereken bir detay daha var: Bahar, kendi yaşadığı sıkıntıları Seren’in de yaşamasını isteyen bir kaynana modeli değil. Dizi dayanışma gibi konulardaki duruşunu bozmuyor.

19. bölümün fragmanı

Künye
Yayın mecrası: Show TV
Yapım: MF Yapım
Yapımcı: Asena Bülbüloğlu
Yönetmen: Neslihan Yeşilyurt
Senaryo: Ayça Üzüm, Nergiz Herdem İnce
Müzik: Aytekin Ataş
Oyuncular: Demet Evgar, Buğra Gülsoy, Mehmet Yılmaz Ak, Ecem Özkaya, Büşra Pekin, Elit Andaç Çam, Elçin Afacan, Nizam Namidar, Demirhan Demircioğlu, Nil Sude Albayrak, Alisa Sezen Sever, Hasan Şahintürk, Sena Mia Kalıp, Ege Erkal, Devrim Kabacaoğlu, Zeynep Atılgan, Füsun Demirel, Hatice Aslan.

Bahar: Yeni sezonda aşk var!