Gizemli sokak sanatçısı Banksy pazartesi günkü eserinde bir keçi resmetmişti, salı günkünde ise iki fil. Bu eserlerin anlamları tartışılırken Banksy durmadı bu kez de üç maymun çizimiyle çıktı. Bakalım sırada ne var?

Sokak sanatçısı Banksy gizemli kimliği ve nerede ne zaman ortaya çıkacağı belli olmayan duvar resimleriyle meşhur. Sanatçı hafta başında Londra’nın Richmond Kew Green bölgesinde bir duvara yaptığı keçiyle ortaya çıktı: İncecik duvara tünemiş, düşen kaya parçalarına bakan bir keçi çizimi. Eserde keçiye doğrultulmuş gerçek bir güvenlik kamerası da vardı.

Sanatçının sosyal medya paylaşımlarına yorum yapmaması eserlerinin ne anlama geldiği konusunda çeşitli teorilerin ortaya atılmasına neden olmuştu. Ama bu sadece başlangıçtı, Bansky bir kere seri üretime geçmişti, durdurabilene aşk olsundu!

İlk çalışmanın ardından Banksy ertesi gün Instagram sayfasında bir başka hayvan eserinin görüntüsünü paylaştı. Belli ki bu iki eseri 24 saat içinde yapmıştı. Adres bu kez Chelsea’ydi.  Ve yine hayvan figürü vardı: Çizimde hortumları neredeyse birbirine değecek şekilde kapalı pencerelerden birbirlerine bakan iki fil yer alıyordu.

Londra’daki Brick Lane üstündeki köprüde sallanan üç maymun.

Bu kez üç maymun

Herkes fil ve keçi çizimlerinin ne anlama geldiğini tartışırken Banksy’den bir sürpriz daha geldi. Sokak sanatçısı belli ki hayvan çizimlerinden oluşan seriyle bir şeyler söylemek istiyordu. Bu kez de Londra’daki Brick Lane üzerindeki köprüde sallanan üç maymun ortaya çıktı.

Sırada ne var?

Bu eser de tartışmaları beraberinde getirdi. Ayrıca Banksy’nin sosyal ve siyasi mesajlar vermek amacıyla daha önce maymun kullandığı biliniyor. Bu seriye dair yorumlar sanatçının günümüz dünyasına ve İngiltere siyasetine dair eleştirileri olduğu yönünde. Birçok kişi Banksy’nin şu an dünya genelindeki vahşi ve kaotik davranışları eleştirdiğini ve insanların eylemleriyle vahşi hayvanlarınki arasında paralellik kurduğunu öne sürüyor.

Sanatçının bu serisi belli bir modeli ortaya çıkaracak gibi. Pazartesi keçi, salı iki fil, çarşamba üç maymun. Sırada ne var, bekleyip göreceğiz.

Banksy bu kez gizemli bir keçi çizimiyle Londra’da