'Barbie'nin yönetmeni Greta Gerwig 77. Cannes Film Festivali'nde jüri başkanlığı yapacak. Gerwig, Sophia Loren'den sonra jüriye başkanlık edecek en genç kadın jüri başkanı oldu. Festival 14 Mayıs'ta başlayacak.

Yıla damgasını vuran ‘Barbie’nin yönetmeni Greta Gerwig’e büyük görev. Amerikalı yönetmen 77. Cannes Film Festivali’nin jüri başkanı oldu. 14-25 Mayıs 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek festivalin tarihinde Gerwig, 1966’dan bu yana en genç kadın jüri başkanı olacak. Bu unvan 1966’daki festivalin jüri başkanlığını 31 yaşında üstlenen Sophia Loren’e aitti.  ‘Uğur Böceği / Ladybird’ ve ‘Küçük Kadınlar’ filmleriyle yönetmen koltuğuna oturmadan önce 2013 yapımı ‘Frances Ha’daki oyunculuğuyla da büyük beğeni toplamıştı. Amerikalı yönetmen Cannes Film Festivali’nde jüri başkanlığını üstlenen ilk Amerikalı kadın sinemacı.

Greta Gerwig, Sophia Loren’den sonra bir ilk

Greta Gerwig, jüri başkanlığı bayrağını, geçen yıl Altın Palmiye ödülünü ‘Bir Düşüşün Anatomisi’ filmine takdim eden İsveçli yönetmen Ruben Ostlund’dan devraldı. Ostlund da yönetmen olarak daha önce iki kez Cannes Film Festivali’nde iki kez Altın Palmiye kazanmıştı. 31 yaşında bu görevi üstlenen Sophia Loren’den sonra en genç kadın jüri başkanı olan Gerwig film çalışmalarına da devam ediyor. Amerikalı yönetmen Gerwig şu sıralar Netflix için ‘Narnia Günlükleri’nin bir uyarlaması üzerine çalışıyor.

Greta Gerwig ‘Barbie’nin başarısından memnun, evrene de minnettar