Bergama Tiyatro Festivali komediyi merkezine alan bir programla dönüyor. 11-13 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek festival, ücretli ve ücretsiz etkinliklerden oluşan programıyla Bergama'nın tarihi ve özel mekânlarında neşeyi paylaşacak.

Takvimler 2018 yılını gösterirken, yenilikçi bir tarih, kültür ve şehir festivali olma amacıyla yola çıktı Bergama Tiyatro Festivali. Bölgenin tarihi dokusu ve köklü tiyatro geleneğinden ilham alan festival, ilk yılın ardından zorunlu nedenlerle iki yıllık bir ara verdi lakin 2012’de sürdürülebilir, paylaşan ve dönüşen bir festival olmak için tekrar yola koyuldu.

Yan yana durmanın gücü

Festival, bu yıl “Biliyoruz, biraz geç oldu, çok kolay olduğunu da söyleyemeyiz ama sonunda oldu” itirafıyla dördüncü edisyonunu duyurdu. Bergama Tiyatro Festivali, bu sene 11-13 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek.  “Bir araya gelmenin, kahkaha atmanın, eğlenmenin ama en önemlisi yanyana durmanın gücüne inanıyoruz. Bu buluşma da bu inancın bir ispatı” açıklaması yapan festival komedi odaklı oyun programının yanı sıra ‘Yerelleşme’, ‘Sektörleşme’, ‘Kültürel Hayatın Erişilebilirliği’ ve ‘Çocuklar ve Gençler’ başlıklarına da odaklanacak. Programda ayrıca ulusal ve uluslararası tiyatro performanslarının yanı sıra panel ve atölye çalışmaları yer alacak.

Festivalin direktörü Öner Eren Arıkan bu yıl neşeyi odağına alan festivale ilişkin, “2023’ün ilk yarısını yaşadığımız deprem felaketinin üstüne belirsizliklerin ve ekonomik koşulların etkilerinin fazlasıyla hissedildiği yoğun ve üzücü bir şekilde geride bıraktık. Tüm bu zorlukların ve belirsizliklerin arasında, koşulları zorlayarak da olsa buluşmanın önemli olduğuna inandık. Programda ağırlığı hissedilecek komedi işleri ile de bir arada olmanın, keşfetmenin, birlikte eğlenmenin, kahkaha atmanın gücünü yeniden keşfedeceğimiz bir Bergama Tiyatro Festivali olsun istedik” diyerek festivalin bu yılki temasını açıkladı.

Festival programı ve etkinliklere dair detaylar https://bergamatiyatrofestivali.com/ adresinden takip edilebilir.