Tim Burton'ın 36 yıl sonra tekrar Beterböcek dünyasına döndüğü 'Beterböcek Beterböcek' filmi Venedik Film Festivali'nde pek takdir edilmese de seyirciyi mest etti. Film ilk haftasında tüm dünyada 145 milyon dolarlık hasılat elde etti.

Tim Burton 1988 yapımı ‘Beterböcek’in devamını çekeceğini duyurduğu zaman birçok insan çok sevinmişti. 36 yıl sonra o dünyaya tekrar dönmek bir kuşak için çocukluğuna geri dönmek anlamına geliyordu. Lakir Burton yeni kuşaklara da seslenmek istiyordu.

‘Beterböcek Beterböcek’ adıyla gelen devam filmi ilk önce Venedik Film Festivali’nde gösterildi. Bu gösterim sonrasında gelen eleştiriler pek parlak değildi. Lakin film vizyona girip izleyince aslında Burton’ın ne kadar iyi bir iş çıkardığı anlaşıldı.

Venedik’te çok takdir görmese de seyirci ‘Beterböcek Beterböcek’i bağrına bastı. İlk hafta sonunda film Amerika’da 111 milyon dolar hasılat elde etti. Eylül ayında böyle bir hasılat önemli. 2017 yılında ‘O / It’ filmi 123 milyon dolar hasılatla açılış yapıp tüm zamanların en iyi eylül ayı açılışına imza atmıştı. ‘Beterböcek Beterböcek’ 111 milyon dolarlık hasılatıyla ‘O / It’ten sonra en iyi eylül ayı açılışı yapan ikinci film oldu.

Filmin tüm dünyadaki hasılatı şimdilik 147 milyon dolar. Böylece ‘Beterböcek Beterböcek’ 100 milyon dolarlık bütçesini daha ilk haftada çıkardığı gibi Tim Burton hem ilk filmin hayranlarına hem de yeni nesle ulaşmış oldu. Filmi Türkiye’de ise hafta sonu 31 bin seyirci izledi.

Sonbaharda bu filmleri izleyeceğiz!