Filmlerinde şiddet, kan göstermekten çekinmeyen yönetmen Quentin Tarantino İsrail ordusuna moral ziyareti yaptı. Hollywood'un gözde çiftli Blake Lively ve Ryan Reynolds ise İsrailli ve Gazzeli çocuklar için bir milyon dolar bağışladı.

Filmlerinde şiddet, kan göstermekten çekinmeyen, hatta alametifarikası bu olan bir yönetmen Quentin Tarantino. Öyle ki Rezervuar Köpekleri, Ucuz Roman ve Kill Bill gibi filmlerinden etrafa bol bol kanlar sıçrar. Filmlerinde şiddeti göstermekten çekinmeyen yönetmen bu kez de şiddete tanıklık ediyor.

İsrail ordusuna moral ziyareti

Oscar ödüllü Tarantino İsrail’in güneydeki bir askeri üssü ziyaret ederek askerlere moral ziyaretine gitti. Gazeteci Raz Shechnik yönetmenin askerlerle çekilmiş fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaştı. Fotoğrafta Tarantino’nun bir uçak ve İsrail bayrağının önünde askerlerle poz verdiği görülüyor. Paylaşımda ise şöyle deniyor: “Efsane film yapımcısı Quentin Tarantino İsrail Ordusu’nun moralini yükseltmek için Güney İsrail’deki bir İsrail üssünü ziyaret etti.”

Tarantino iki yıldır İsrailli müzisyen eşi Daniella Pick ve iki çocuğuyla Tel Aviv’de yaşıyor. Yönetmen 2021’deki bir röportajda Tel Aviv’in “Muhteşem restoranlar, havalı barlar ve havalı kulüpleriyle LA’nin daha küçük bir versiyonu” gibi olduğunu söylemişti.

700’den fazla ünlüden açık mektup

Hollywood ünlüleri 7 Ekim’de başlayan Hamas-İsrail Savaşı’nda İsrail’e desteklerini göstermekten çekinmiyor. 700’den fazla isim İsrail’i desteklemek için kâr amacı gütmeyen eğlence endüstrisi organizasyonu Creative Community For Peace tarafından Perşembe günü yayınlanan bir açık mektup imzaladı. İmzalayan ünlüler ve eğlence yöneticileri arasında Gal Gadot, Jerry Seinfeld, Jamie Lee Curtis, Chris Pine, Mayim Bialik, Liev Schreiber, Amy Schumer, Michael Douglas, Debra Messing, Haim Saban, Mark Hamill, Rick Yorn, Howie Mandel, Julian Edelman, Antoine Fuqua gibi isimler yer alıyor. Bu arada Walt Disney Company İsrail’e insani yardım için iki milyon dolar bağışladı.

Çift, İsrail ve Gazze’deki çocuklara yardım etmek için 1 milyon dolar bağışladı.

Hollywood çiftinden çocuklara yardım

Hollywood’un gözde çiftlerinden Blake Lively ve Ryan Reynolds ise çocuklara yardım etmeyi seçti. Çifte yakın bir kaynak Hollywood Reporter’a verdiği demeçte çiftin cuma günü Uluslararası Kızılhaç Komitesi’ne İsrail ve Gazze’deki çocuklara yardım etmek için bir milyon dolar bağışta olduğunu söyledi.  İsrail ve Gazze’ye birlikte mali yardımda bulunduğunu kamuoyuna ilk açıklayan onlar oldu.

Lively ve Reynolds daha önce Rusya- Ukrayna Savaşı için de maddi destekte bulunmuş, devam eden Oyuncular Sendikası grevi nedeniyle ekonomik sıkıntılar çeken sanatçılar için de sendikaya bir milyon dolar bağışlamıştı.

İsrail Filistin savaşı kültür sanat dünyasını da ikiye böldü