Rapçi Blok3 ve yapımcı Maruf Yöntürk hakkındaki iddanamede silahlı tehdit, yağmaya teşebbüs ve kasten yaralama dahil suçlamalar yer aldı. Savcılık sanıklar için 12 yıl 4 aydan 25 yıla kadar hapis cezası istedi.

İstanbul’da müzik menajeri Ferhat Karagöz’ün şikayetiyle başlatılan soruşturmada iddianame hazırlandı. Savcılık, sanıklar hakkında 12 yıl 4 aydan 25 yıla kadar hapis cezası talep etti.

İddianamedeki ifadesine göre Ferhat Karagöz, Maruf Yöntürk tarafından Kağıthane’deki bir adrese çağrıldı ve burada çıkan tartışmada önce yumruk ve bilardo sopasıyla dövüldü. Ardından Karagöz’ün başına silah dayatıldığı ve 850 bin TL istendiği iddia edildi.

Olay sırasında mekana gelen Blok3’ün de Karagöz’e yumruk attığı iddialar arasında. İddianamede, sanıklara “kişiyi silahla ve cebirle hürriyetinden yoksun kılma”, “gece vakti silahla yağmaya teşebbüs”, “tehdit”, “mala zarar verme” ve “kasten yaralama” suçlamaları yöneltildi.

Savcılık, Maruf Yöntürk’ün tutuklu yargılanmasını talep ederken, rapçi Hakan Aydın (Blok3) hakkında basit yaralama suçundan dosyanın ayrılması istendi.