Disney+'ın tartışmaların odağındaki 'Atatürk' filmi yayın planını açıklamışken BluTV'den de hamle geldi. BluTV CEO'su Deniz Şaşmaz Oflaz, Cumhuriyet'in 100. yılına özel bir dizi yapmak istediklerini, izleyiciden de bu yönde mesajlar geldiğini söyledi: "Keşke biz de çekseydik."

Son dönemin en çok konuşalan olaylarından biri Disney+’in ‘Atatürk’ dizisinin yayınlanması sürecine dair aldığı kararlar. Son gelişmelere göre Lanistar Medya filmin tüm haklarını satın aldı. ‘Atatürk’, iki film halinde sadece Türkiye’de değil tüm dünyada gösterilecek. Kültür Bakanlığı da bunun için yapımcıya her türlü desteği veriyor.

Disney+’in ‘Atatürk 1. Film’ 3 Kasım’da, ‘Atatürk 2. Film’ 5 Ocak 2024’te sadece Türkiye’de değil tüm dünyada vizyona girecek.

Televizyon dünyasının gündemindeki olay, gazeteci-müzisyen Sina Koloğlu, BluTV’nin CEO’su Deniz Şaşmaz Oflaz ile yaptığı bir röportajda da gündeme gelmiş. Koloğlu, Oflaz’a ‘Sizin böyle bir projeniz var mı?’ diye’ sormuş. Oflaz, BluTV’nin Cumhuriyet’in 100. yılına özel bir dizi yapmak istediğini ancak dizinin hakkını vermek istedikleri için yüksek maliyetler nedeniyle projeyi geri çekmek zorunda olduklarını söyledi:

‘Çekerken hakkını vermek lazım’

“Cumhuriyet’in 100’ncü yılı için bir ‘Atatürk’ dizi projemiz oldu. Hatta bunu bir ekibe yazdırdık. Savaş sahnelerinin çok olduğu bir yapım çıktı karşımıza. Çekerken hakkını vermek lazım bunun da maliyetleri hayli yüksek. Bir ara bu sahneleri çıkaralım dedik. Sonra dizinin değer kaybedeceğini düşündük. Bu nedenle geri çektik.”

İzleyicilerden bu diziyi siz yapın mesajları gelmiş

Oflaz ayrıca yakın zamanda planları arasında olmasa da ileride Atatürk’e dair bir proje yapmak istediklerini, bunun Türkiye’deki her yapımcının hayali olduğunu söyledi. “Keşke biz de yapsaydık projeyi” diyen Oflaz,  izleyicilerden de bu yönde talep aldıklarını sözlerine ekledi: ”Keşke çekseydik” diye düşünmedik değil sonra. Çünkü izleyiciden de bu yönde çok mesaj aldık ‘Bu diziyi siz yapın’ diye.”

Oflaz ayrıca BluTV’nin yol haritasına ilişkin açıklamalar da yaptı. Platformun gelecek yayın dönemi programında Özge Özpirinçci ve Salih Bademci’nin paylaştıkları ‘İlk ve Son’ dizisinin ikinci sezonu yer alıyor. Ayrıca ‘Bozkır’ ve ‘Adana İşleri’ dizilerinin de yeni bölümleri gelecek.

‘The Last of Us’ın en dokunaklı bölümünü yönetmeni anlattı