Türkiye'nin tek bale festivali olan Uluslararası Bodrum Bale Festivali bu sene 21. kez sanatseverlerle buluşacak. Yarın başlacak festivalde altı eserin 11 temsili sahnelenecek. Açılış da 'Kuğu Gölü' balesiyle yapılacak.

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’nün düzenlendiği ve Türkiye’nin tek bale festivali olan Uluslararası Bodrum Bale Festivali, 21. kez sanatseverlere merhaba diyor. Bu yıl İş Bankası’nın katkılarıyla gerçekleştirilecek festival Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği Sahnesi’nde yapılacak.

Festival boyunca altı eserin 11 temsili sahnelenecek. Festivale bu yıl ilk kez Bolşoy Tiyatrosu baş dansçıları Denis Rodkin ve Eleonora Sevenard ile Brezilyalı Basileu França Topluluğu konuk olacak. Festivalin açılışı, İzmir Devlet Opera ve Balesi’nce sahnelenecek ‘Kuğu Gölü’ balesiyle yarın yapılacak. Çaykovski’nin bestelediği eser, Volkan Ersoy ve Armağan Davran’ın koreografisiyle sahnelenecek. Bolşoy Tiyatrosu baş dansçıları Denis Rodkin ve Eleonora Sevenard’ın da görev üstleneceği temsiller yarın ve 4 Ağustos Pazar gerçekleşecek.

Flamenco adımlarının baleyle harmanlandığı ‘Carmen’ eseri Bodrum Kalesi’nde sahnelenecek.

Bodrum Kalesi’nde bir Carmen

Bir tütün fabrikasında işçi olarak çalışan çingene genç kız Carmen, asker Don Jose’den çok etkilenir ve onu cezbederek ait olduğu saygın hayattan koparıp kendisiyle beraber dağlarda yaşamaya ikna eder… Tüm zamanların en ünlü aşklarından Carmen’in Don Jose ve Escamillo aşkı flamenkonun coşkusuyla anlatılacak. ‘Carmen’ eserinin koreografisi Carlos Vilan, müzik düzenlemesi Tulio Gagliardo Varas, dekor tasarımı Tayfun Çebi, kostüm tasarımı Gülay Korkut, ışık tasarımı Oğuz Murat Yılmaz imzası taşıyor. Samsun Devlet Opera ve Balesi’nce sahnelenecek ‘Carmen’ balesi 7 ve 8 Ağustos’ta sunulacak.

Mersin Devlet Opera ve Balesi ise dönem ruhunu en güzel örnekleriyle bugüne taşıyan müzikleri, dansları, dekor ve kostümleri ile ‘Muhteşem Gatsby’yi Bodrum Kalesi’nde 11-12 Ağustos’ta sanatseverlerle buluşturacak. Koreografisi Volkan Ersoy ve Armağan Davran’a ait olan eser iki temsille sahnede olacak eserin müzik düzenlemesi Aytuğ Ülgen, dekor tasarımı Özgür Usta, kostüm tasarımı Nursun Ünlü, ışık tasarımı Dursun Tarı Deniz imzası taşıyor.

Festivalde altı eserin 11 temsili sanatseverlere sunulacak.

Tasavvuf ve çağdaş temalar bir arada: Güldestan

İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nce sahnelenecek, müzikleri Mercan Dede’ye, reji ve koreografisi Beyhan Murphy’e ait olan ve 25 yıldır Türkiye’de ve dünya sahnelerinde birçok kez sanatseverlerle buluşan bir müzik ve dans prodüksiyonu ‘Güldestan’, tasavvuf ve çağdaş temaların örgüsünü modern dans diliyle anlatacak.

Eserin metni Orhan Pamuk ve Evliya Çelebi’ye, dekor tasarım Işın Mumcu, kostüm tasarım Ayşegül Alev, İsmail Dede, ışık uygulama Taner Aydın, Beyhan Murphy, orijinal ışık tasarım Michael Odam, okuyan Halit Ergenç ve Kubilay Tunçer, video Şafak Türkel ve fotoğrafları ise Ara Güler imzası taşıyor.

Festivalin kapanışı ise Ankara Devlet Opera ve Balesi’nce sahnelenecek ‘Zorba’ balesi ile 21-22 Ağustos’ta yapılacak. Koreografisi ve librettosu Lorca Massine’ne ait eserde kasabaya gelen John’un Marina ile yaşadığı hüzünlü aşkıyla Zorba’nın umut dolu hikayesi sahneye taşınıyor.

📌Sanatseverler 21. 3-22 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek etkinliğin biletlerini, Bodrum Kalesi, Turgutreis Marina, OASİS AVM ve Midtown AVM gişelerinden ve www.dobgm.gov.tr ile www.biletinial.com bilet satış sitesi üzerinden satın alabilir.

Olimpiyat ateşi yandı: Festival tadında açılış, ‘farklılıklar bir arada’ mesajı