Sevenlerine müjde! Cate Blanchett tam altı yıl sonra yeniden sahnede. Oscar ödüllü yıldız oyuncu Anton Çehov'un başyapıtı 'Martı'da Tom Burke ile birlikte başrol paylaşıyor.

Cate Blanchett, Anton Çehov’un başyapıtı ‘Martı’ oyunundaki rolüyle altı yıl sonra ilk kez sahnelere dönüyor. Oscar ödüllü oyuncu Blanchett, Tom Burke’ün de rol alacağı yeni uyarlamada Arkadina’yı canlandıracak. Gösteri Şubat ayından itibaren altı hafta boyunca Londra’daki Barbican Tiyatrosu’nda sahnelenecek. Oyunun yönetmeni Thomas Ostermeier Blanchett’i “nesilde bir kez görülebilecek bir oyuncu” olarak tanımlıyor.

Oscarlı yıldız Blanchett Barbican sahnesinde en son 2012’de ‘Büyük ve Küçük / Gross und Klein’ oyununda rol almıştı. Tiyatrodaki son rolü ise koronavirüs salgınından hemen önce, 2019’da National Theatre’da sahnelenen ‘Birbirimize Yeterince İşkence Ettiğimizde / When We Have Sufficiently Tortured Each Other ‘ adlı oyundu.

Filmden sonra tiyatroda da birlikteler

‘Martı’nın bu yeni uyarlaması, Steven Soderbergh’in yakında gösterime girecek filmi ‘Black Bag’in çekimlerini kısa süre önce tamamlayan Cate Blanchett ve Tom Burke için yeniden bir araya gelme anlamına da geliyor. Martı’nın ‘Game of Thrones’ oyuncusu Emilia Clarke’ın rol aldığı bir başka prodüksiyonu da iki yıl önce Londra’da sahnelenmişti.

Cate Blanchett’in canlandırdığı Arkadina karakteri, hayattan daha büyük bir varlığa sahip olan ve hem sahneye hem de kişisel ilişkilerine hükmeden ünlü bir oyuncudur. Ancak hafta sonu için ailesinin kır evine geldiğinde, bir dizi çatışmanın üstesinden gelmek zorundadır. Oğlu onun gölgesinden çıkmak için mücadele ederken, sevgilisi de hevesli genç bir aktrisin romantik hedefi haline gelir. Oyun hırs, kibir, hayal kırıklığı ve arzu gibi temaları irdeliyor.

Uyarlamanın yönetmeni Thomas Ostermeier Şubat 2024’teki gösterinin hazırlıkları sırasında BBC News’e şunları söyledi: “Cate’i uzun yıllardır tanıyor ve takdir ediyorum ve onu sahnede görmek her zaman bir ayrıcalık. Barbican’da ‘Martı’nın bu prodüksiyonuyla ilk sanatsal işbirliğimizi gerçekleştireceğimiz ve Londra’nın, Arkadina’nın en büyük tiyatro rollerinden birinde bu nesilde bir kez görülen aktrisi deneyimleyeceği için çok heyecanlıyın”

Tarihçi Fernand Braudel soruyor: Fransa nedir, kim bu Fransızlar?