Celine Dion’un Paris Olimpiyatları açılışında söylediği L’hymne a l’Amour hâlâ konuşuluyor. Şarkıcının sağlık sorunları nedeniyle verdiği aradan sonraki unutulmaz performansının arkasında aylardır gizlilikle yürütülen bir çalışma var.

2024 Paris Yaz Olimpiyatları’nın açılış töreni hâlâ konuşuluyor. Tüm şehre yayılan gösteriyi beğenenler olduğu gibi eleştirenler de var. Ancak açılış töreninin bir anı var ki herkesi ortak paydada buluşturdu. O an da, şarkı söyleyip söylemeyeceği merakla beklenen Celine Dion’un Eyfel Kulesi’nde bir Edith Piaf klasiğini seslendirmesi oldu. Dünyanın dört bir yanından izleyici o tarihi ana tanıklık etti.

Eyfel’de bir kraliçe: Karşınızda Celine Dion

Tabii sahnede devleşen Celine Dion için de hayatı boyunca unutamayacağı bir andı. Dört yıl önce sağlık sorunları nedeniyle yıkılmış, depresyona girmiş ve sahneye çıkamaz hale gelmişti Dion. Bu onun büyük dönüşüydü. Dönüşü Olimpiyat vesilesiyle Fransa’da yaptı. Üstelik başkent Paris’te, Eyfel Kulesi’nde.

Onun sahneye çıktığı na kadar her şey belirsizdi. “Dion sahneye çıkacak” haberi kulaktan kulağa yayılıyordu ama kesin değildi. Üstelik sanatçının sağlık sorunları da ortaydı. Kimse sır vermiyordu. Ancak ihtimaller güçlendi. Ve sonunda beklenen -ya da aslında beklenmeyen- oldu, kameralar Eyfel Kulesi’nin birinci katına yönlendi. Celine Dion tüm ihtişamıyla ‘L’hymne a l’Amour’ şarkısını söylemeye başladı. Edith Piaf’ın klasikleşen şarkısıydı bu.

Şarkıcının performansı günlerdir konuşuyor. Tabii bir de bu büyük organizasyonun son ana kadar gizli nasıl tutulabildiği de merak ediliyor.

RTL’ye göre sahne tasarımı muhteşem olması için çok uğraşılmış ve her aşamada çalışan insanlarla gizlilik sözleşmesi imzalanmış. Bütün operasyon da aylardır büyük bir gizlilik içinde yürütülmüş.

Dion’un şarkıyı canlı söylemesi üzerine plan yapılmış, ancak son dakika sorunları (örneğin ses sistemini bozacak kadar güçlü rüzgar veya şarkıcının ses yorgunluğu) nedeniyle gösteriyi aksatabilecek durumlar için önceden kaydedilmiş bir versiyon da hazırlanmış. Törenin müzik direktörü Victor Le Masne radyo yayında “Playback kullanılmalı, ama her zaman dürüstlüğün korunması için kullanılmalı. Eksiklikleri gizlemek için değil, performansı artırmak için” diyerek hazırlıklarını anlattı.

Malum Céline Dion bir süredir kötü günler geçiriyor. Katı kişi sendromu isimli nörolojik bir hastalık teşhisi konan Dion kötü haberi Aralık 2022’de dinleyicileriyle paylaşmıştı. Kaslarının kontrolsüz şekilde kasılmasına yol açan hastalığıyla mücadelesini ‘Ben Celine Dion’ isimli belgeselinde anlatmıştı.

Hatta belgeselin bazı sahnelerinde kontrol edilemeyen ve etkileyici krizler nedeniyle şarkı söyleyemez hale geldiği görülüyordu, ancak bu sahneler bir buçuk yıl öncesine aitti. Şarkıcı o zamandan beri Colorado’daki Denver hastane kampüsü ekibinin yardımıyla krizlerini ve kas spazmlarını yönetmesine yardımcı olacak vokal terapisi dahil her şeyi yaparak yeteneklerini geri kazanmaya çalışmış. Bu süreçte immünoterapi, fizyoterapi, masaj terapisi ve kas gevşetici ilaçlarla tedavi edilmiş.

Ve tabii şarkıcının en iyi performansını sergilemesi ve konforu için her şey yapılmış: Vegas’tan özel jetle seyahat, lüks otel Royal Monceau’da süit, Dior moda evi tarafından tasarlanmış sahne kostümü ve kendisine destek olacak olan en büyük oğlu René-Charles’a Olimpiyat alanına özel geçiş izni. Tüm bunların elbette maliyeti de olmuş. TMZ sitesine göre şarkıcının ücreti 2 milyon euro olarak belirlenmiş.

Celine Dion hastalığını anlattı: Sanki biri boğuyormuş gibi