Grammy ödüllü şarkıcı Celin Dion 2022'de nörolojik bir hastalık olan "katı kişi" sendromuna yakalandığını açıklamıştı. Şarkıcı nadir görünen bu hastalık hakkında insanları bilgilendirecek bir belgesel çekeceğini duyurdu.

Celine Dion’dan yeni bir belgesel geliyor.

Kanadalı şarkıcı 2022’de “katı kişi” sendromuyla mücadele ettiğini duyurmuştu. Belgesel nadir görünen bu nörolojik hastalık hakkında insanları bilgilendirmeyi amaçlıyor. ‘I Am: Celine Dion/ Ben Celine Dion’ adlı belgesel Grammy ödüllü Dion’un hayatının bilinmeyen yönlerini izleyicilere sunacak.

Dion’un kişisel internet sitesinde belgesel “samimi bir keşif” olarak tanımlandı.

“Bu samimi keşif izleyicileri Celine’in katı kişi sendromu (SPS) ile savaşını ve sadık hayranları için performans göstermeye devam ettiği zamanları anlatarak geçmiş ve bugün arasında bir yolculuğa çıkarıyor.”

Yapım Dion’un özel hayatına dair daha önce hiç görülmemiş anları da ortaya çıkaracak. Hastalık Dion’un yürüme ve şarkı söylemede zorluk çekmesine neden oluyor. Şarkıcı bu nedenle İngiltere ve Avrupa turlarını iptal ettiğini açıklamıştı.

Belgeseli 2009’da ‘The Final Inch’ belgeseliyle Oscar adaylığı kazanan Irene Taylor yönetecek. Amazon Prime’da yayınlanacak belgeselin çıkış tarihi henüz belli değil.

Celine Dion çok tuhaf bir hastalığa yakalandığını söyledi, konserlerini iptal etti