Uzun süredir tartışmalara konu olan ve bu cuma gösterime giren 'Cem Karaca'nın Gözyaşları' filmi hakkında mahkeme kararını verdi. İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi, filminin gösteriminin durdurulmasına hükmetti.

Türk rock müziğinin kurucularından Cem Karaca’nın hayat hikâyesini anlatan film cuma günü gösterime girdi. Uzun bir süredir devam eden tartışmalarla gündemde yer bulan ‘Cem Karaca’nın Gözyaşları’ hakkında açılan davada sonuç açıklandı. İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi, filmin gösteriminin durdurulmasına karar verdi. Mahkemenin ara kararı sonrası icra daireleri de filmin yayınının durdurulması için yetkili kılındı.

İlkim Karaca: Yok sayılmam beni üzdü

Filmin gösteriminin durdurulması için mahkemeye başvuran Cem Karaca’nın eşi İlkim Karaca birkaç gün önce yaptığı açıklamada “Olayların doğru olarak aktarılması yönünde bir hassasiyetim var. Cem’in hayatını anlatan önemli bir film projesinde eşi ve yasal mirasçısı olarak yok sayılmam beni üzdü” ifadelerini kullandı. “Bir kişinin ölümünün ardından onunla ilgili bir film çekmek etik midir?” sorusuna da cevap veren Karaca, “Vefat eden kişinin yasal mirasçılarından izin alınarak yapılıyorsa neden olmasın. Ancak izin almadan, ‘Ben yaptım ve oldu, kanunları, hukuku ve merhumun yasal mirasçılarını tanımıyorum’ şeklinde bir yaklaşımı doğru bulmuyorum. Hatta bu şekilde bir yaklaşımı saygısızca ve vefasızca buluyorum” dedi.

Fragmanlı Vizyon Raporu: Cem Karaca söyler biz dinleriz