Cem Karaca'nın hayatını anlatacak filmin oyuncu kadrosundan haber var. İsmail Hacıoğlu'nun Karaca'ya hayat vereceği filmde şarkıcının annesi Toto Karaca'yı Yasemin canlandıracak. Kadroda ayrıca Fikret Kuşkan, Erkan Can, Buçe Buse Kahraman ve Melisa Aslı Pamuk da yer alıyor.

Türk rock müziği ve protest müzik tarihinin en önemli isimlerinden Cem Karaca’nın hayatının bir filme dönüşeceği daha önce duyurulmuştu.

İsmail Hacıoğlu’nun Karaca’yı canlandıracağı filmin çekimlerine başlandı. Yönetmen koltuğunda Yüksel Aksu’nun oturacağı filmin oyuncu kadrosu da nihayet açıklandı.  Gazeteci Birsen Altuntaş’ın haberine göre Cem Karaca’nın annesi tiyatro sanatçısı Toto Karaca’yı, Yasemin Yalçın; babası Mehmet Karaca’yı ise Fikret Kuşkan canlandıracak. Oyuncu kadrosunda ayrıca Buçe Buse Kahraman, Melisa Aslı Pamuk ve Erkan Can da yer alıyor.

Cem Karaca, annesi tiyatro sanatçısı Toto Karaca ve babası Mehmet Karaca.

Vizyon tarihi belli

1960’larda İstanbul’daki müzik kariyerine başlayan Karaca, Batı rock müziği ile Anadolu müziğini bir araya getirdiği müzikleriyle kendine özgü bir tarz yaratmıştı. ‘Tamirci Çırağı’, ‘Namus Belası’, ‘Bu Son Olsun’, ‘Resimdeki Gözyaşları’ gibi unutulmaz eserleri olan sanatçı, müzik kariyerinin yanı sıra sinema ve tiyatroda da yer aldı.Sanatçı, 2004 yılında kalp ve solunum durması nedeniyle 58 yaşında hayatını kaybetmişti.

Senaryosunu Onur Böber, Özden Uçar ve Emrah Saltık’ın kaleme aldığı film, 27 Ekim 2023 tarihinde vizyona girecek.

Cahide Sonku, kitaplara konu olacak bir yaşam sürdü: Şimdi hayatı roman oldu