Mahkeme kararı ile gösterimi durdurulan 'Cem Karaca'nın Gözyaşları' filmi artık serbest. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi filmin gösterim yasağını kaldırdı. Lakin filmin ne zaman yeniden gösterileceği belli değil.

Yüksel Aksu’nun yönettiği ‘Cem Karaca’nın Gözyaşları’ filmi daha çekim aşamasında tartışmalara neden olmuştu. Karaca’nın son eşi İlkim Karaca filmin çekilmemesi için dava açmıştı. İlkim Karaca, Cem Karaca’nın oğlu Emrah Karaca’nın filmde danışmanlık yaparken kendisine danışılmaması nedeniyle böyle bir girişimde bulunmuştu. Ama mahkeme bu isteği yerinde bulmadı ve çekimlere izin verdi.

Lakin İlkim Karaca işin peşini bırakmadı. Çekimler için kendisinden izin alınmadığını söyleyerek film ocak ayında gösterime girdikten sonra tekrar dava açtı.  İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi Karaca’nın lehine karar verdi ve filmin gösterimin durdurulmasına karar verdi. Böylece Karaca’nın hayatından bir kesit sunan film seyircisiyle tam olarak buluşamadı.

Günaydın’dan Atakan Irmak‘ın haberine göre filmin gösteriminin durdurulması kararına yapımcılar Fikri Harika Production ve Aytaç Medya itiraz ederek İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi’ne başvurdular. Yapılan itirazda Cem Karaca’nın diğer mirasçısı olan oğlu Emrah Karaca’nın filmde eserlerin kullanılmasında muvafakati olduğu belirtildi. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi yapılan itiraz sonrası  İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’nin vermiş olduğu kararı kısmen kaldırarak filmin gösterime girmesine izin verdi.

Husumet çok eskilere dayanıyor

Cem Karaca’nın varisleri arasında bulunan İlkim Karaca ile filmin danışmanı Cem Karaca’nın oğlu Emrah Karaca arasında yıllar önce de tartışma çıkmıştı. İlkim Karaca’nın iddiaları üzerine Cem Karaca’nın mezarı açılarak DNA testi yapılmış ve Emrah Karaca’nın sanatçının öz oğlu olduğu kanıtlanmıştı. Bu husumet filmin çekim sürecinden vizyon sürecine kadar farklı şekillerde kendini gösterdi.

Cem Karaca’yı İsmail Hacıoğlu canlandırdığı filmde Cem Karaca’nın annesi tiyatro sanatçısı Toto Karaca’yı Yasemin Yalçın, babası Mehmet Karaca’yı Fikret Kuşkan canlandırıyordu. Şimdi filmin yeniden vizyona girme hakkı var. Ama ne zaman vizyona girer, henüz belli değil.

Cem Karaca filmine durdurma kararı: Gösterimden kaldırılacak