Suavi yıllarca Seydişehir'e hizmet etmişti. 30 Ağustos'ta CHP'li belediyenin davetiyle konser verecekti. Ama MHP yine Suavi'yi hedef gösterdi, CHP'li başkan konseri iptal etti. Yine vefa bir semt adı olarak kaldı!

Pek bilinmez ama müzisyen Suavi, Konya’daki Seydişehir’e önemli hizmetlerde bulunmuş bir sanatçı. Vakti zamanında Seydişehir’deki Halkevi’nde yöneticilik yaptı. Lakin o Seydişehir Suvai’nin beldeye hizmetlerini unutmuş adeta. Çünkü CHP’li Seydişehir Belediyesi Suavi’nin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda vereceği konseri iptal etti.

Seydişehir Belediyesi’nin aldığı konser iptali kararını Suavi’nin avukatı Bişar Abdi Alınak X hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu:

İptal kararını CHP’li belediye başkanı aldı

“Müvekkilimiz Suavi’nin 19 Ağustos tarihinde Beykoz’da sahne aldığı etkinliğe, MHP ilçe teşkilatı ve ülkü ocaklarının örgütlediği hedef gösterme ve linç kampanyasını takiben bir saldırı teşebbüsünde bulunulmuştu. Aynı yöntemlerle, müvekkil sanatçının Seydişehir Belediyesi’nce davet edildiği konserin de hedef alındığını günlerdir takip ediyoruz. MHP ve AKP ilçe yöneticilerinin açıklamalarıyla gündem edilmeye çalışılan yalan ve nefretin tesiri ile Suavi’nin konseri, CHP Seydişehir Belediyesi Başkanı tarafından tek taraflı olarak iptal edilmiştir.”

Ülkü Ocakları baskı yaptıklarını kabul ediyor

İptal kararı sonrası Seydişehir Ülkü Ocakları Başkanı Akın da Bozkurt Seydişehir’in Sesi haber sitesine yaptığı açıklamada “İlçemizde 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında yapılması planlanan Suavi konserinin milli hassasiyetlerimize uymadığı gerekçesiyle Seydişehir Belediye Başkanlığı’yla birtakım görüşmeler gerçekleştirilmiştir. Bu görüşmeler sonucunda Seydişehir Belediyesi tarafından konser iptal edilip, milli vicdandaki açılan yara büyümeden kapanmıştır” diyerek bu kararın alınmasındaki baskılarını doğrulamış oldu.

 

MHP hedef gösterdi, Suavi konserine baskın