Yönetmen Francis Ford Coppola son filmi ‘Megalopolis’in setinde figüranları taciz etmekle suçlanmıştı. Ancak videodaki kadınlardan biri iddiaları yalandı. Coppola'nın profesyonellikten uzak davrandığı iddiasından tiksindiğini söyledi.

Birkaç gün önce yönetmen Francis Ford Coppola’nın 40 yılı aşkın süredir üstünde çalıştığı ‘Megalopolis’ filminin setinde kadın figüranları öpmeye çalıştığı anların yer aldığı bir video ortaya çıktığını duyurmuştuk. Coppola ‘Megalopolis’in setinde figüranları taciz etmekle suçlanıyordu.

Ancak yönetmenin öpmeye çalıştığı söylenen kadınlardan biri iddiayı yalanladı. Oyuncu Rayna Menz, Coppola’nın bu sahneler sırasında uygunsuz davrandığı iddialarının tümüyle reddetti. Instagram hesabında yaptığı paylaşımla Coppola’nın profesyonellikten uzak davrandığı iddiasından tiksindiğini söyledi. 

‘Çekimler boyunca eşini anlattı’

Menz, Deadline’a şunları söyledi: ‘Beni ya da settekilerin herhangi birini rahatsız edecek hiçbir şey yapmadı. Tiksindim, çünkü bu kapalı bir sette gerçekleştiği için hazırlıksız yakalandım. Bunun bir videosunun olması sadece saçma. Ayrıca profesyonellikten de uzak. Hatta iğrenç. Çünkü set boyunca eşinin ne kadar harika olduğunu anlattı. Zaten eşi de çekimler boyunca bizimleydi. O videoyu görmek de, ima ettikleri şey de beni çok rahatsız etti. Tam anlamıyla iğrenç.”

Menz olayın nasıl olduğunu da anlattı. Söylediğine göre dans etmeyi teklif eden de kendisi olmuş: “Aslında ona dans etmesini ben söyledim. Herkesin önünde dans etmesini istedim. Çok istekli değildi ama ‘Ben bir centilmenim ve bir kadına hayır diyemem’ diyerek ayağa kalktı, vals yaptık.”

‘Sevimli bir İtalyan dede gibiydi’

Menz yönetmenin setteki tutumunu da anlattı: “O tamamen profesyoneldi, bir centilmendi, sette koşuşturan sevimli bir İtalyan dede gibiydi. Çok eğlenceliydi, güzel ve cömert bir insan.”

Haber yayınlanalı birkaç gün oldu. Sosyal medyada Coppola’dan bunu hiç beklemediğini yazanlar da vardı, söz konusu bir erkek yönetmen olunca böyle bir şey yaşanmasına hiç şaşırmadığını söyleyenler de. Video nasıl çekildi, kim tarafından paylaşıldı hâlâ belirsiz. Hatta setten video paylaşımının yasak olduğu da biliniyor. Ayrıca sonradan öğrenildi ki konuyla ilgili açıklama yapmayan Coppola haber çıktığında 60 yılı aşkın süredir evli olduğu ve geçen ay hayatını kaybeden eşi yönetmen Eleanor Coppola için düzenlenen aile anma törenine katılmak üzere çocukları ve akrabalarının yanına gidiyormuş.

Yönetmen Coppola ‘Megalopolis’in setinde kadınları öpmekle suçlanıyor!