Coppola'nın son şahikası 'Megalopolis' Türkiye'de ilk olarak Ayvalık Film Festivali'nde gösterilecek. 27 Eylül'de vizyona girecek filmi İstanbul'da daha önce izlemek isteyenler 25 Eylül'deki İKSV Galaları kapsamındaki gösterimine katılabilir.

Francis Ford Coppola’nın merakla beklenen filmi İstanbullu sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Büyük ustanın izleyiciyi yeni bir kentin kuruluşuna tanık ettiği filmi ‘Megalopolis’ İKSV Galaları kapsamında 25 Eylül’de saat 21.00’de Atlas Sineması’nda gösterilecek. Yapımı yılan hikâyesine dönen ve tam 40 yıl süren film, yıldız oyuncu kadrosu ve sanat yönetimiyle de ses getirmişti. ‘Megalopolis’ siyaset, ırkçılık, mimari, felsefe, başarı, güç sarhoşluğu, cinsellik, aşk ve sadakat gibi kavramlara değiniyor.

Oyuncu kadrosunda Adam Driver, Giancarlo Esposito, Nathalie Emmanuel, Aubrey Plaza, Shia LaBeouf, Jon Voight, Jason Schwartzman, Talia Shire, Grace VanderWaal, Laurence Fishburne, Kathryn Hunter ve Dustin Hoffman’ın yer aldığı ‘Megalopolis’ için Francis Ford Coppola 120 milyon dolar harcadı. Film Türkiye’de 27 Eylül’de vizyona girecek.

Tarsem Singh’den bir görsel şölen ‘Düşüş / The Fall’

Coppola’nın merakla beklenen yeni filminden önce İKSV Galaları’nın İstanbullu sinemaseverlere güzel bir sürprizi daha var. Tarsem Singh’in sinema şöleni ‘Düşüş / The Fall’ restore edilmiş haliyle 24 Eylül Salı akşamı saat 21.00’de Kadıköy Sineması’nda izleyiciyle buluşacak.

2006 yapımı filmin çekimleri 24 ülkede gerçekleşmişti. Oyuncu kadrosunda Lee Pace, Catinca Untaru, Justine Waddell ve Daniel Caltagirone’un yer aldığı film müzikleriyle de akıllara kazınmıştı. Beethoven’in başyapıtlarından ‘7. Senfoni’ ile de özdeşleşen film Namibya’daki Deadvlei kum çölünden Ayasofya’ya, Buenos Aires’den Bali’ye, Tac Mahal’den Kolezyum’a farklı mekânlarda çekildi.

Müjde! Filmekimi Cannes’ı ayağımıza getiriyor