Coppola'nın merakla beklenen filmi 'Megalopolis' ABD'de ilk hafta sonunda yalnızca 4 milyon dolara ulaştı. Yönetmenin büyük oranda kendi cebinden karşıladığı 120 milyon dolar bütçeli film açılış haftasında ilk beşe giremedi.

Sinema tarihine damga vurmuş ‘Baba’nın yönetmeni Francis Ford Coppola’nın tutku projesi ‘Megalapolis’ nihayet vizyonda. Beş Oscar, iki Altın Palmiye ve BAFTA ödüllü Coppola’nın 1980’den bu yana bu projeye tutkuyla bağlı olduğu biliniyor. Öyle ki şahsi servetinden yüklü miktarda parayı bu film için harcadı.

Prömiyerini 2024 Cannes Film Festivali’nde yapan film eleştirmenleri ikiye bölmüştü. Ve nihayet ‘Megalapolis’ vizyona girdi. Ancak Coppola’nın rüya projesi iyi bir başlangıç yapmadı. 120 milyon dolarlık bütçeye sahip film ABD’de ilk hafta sonunda yalnızca dört milyon dolara ulaştı. Vizyona giren açılış filmleri arasında ilk beşe giremedi.

Coppola imzalı filmin kadrosunda Adam Driver, Nathalie Emmanuel, Forest Whitaker, Laurence Fishburne, Jon Voight, Talia Shire, Shia LaBeouf, Jason Schwartzman ve Dustin Hoffman yer alıyor.

‘Megalapolis’ bir mimarın yıkıcı bir felaketin ardından şehri ütopya haline getirmeyi amaçladığı fütüristik bir New York’ta geçiyor. Yönetmen film prömiyerini yapmadan önce ipucu vermemiş, “Söyleyebileceğim tek şey filmdeki oyuncuları sevdiğim. Alışılmadık bir film, sıkıcı değil. Bekleyip göreceğiz” demişti.

Oyuncu kadrosunda Adam Driver, Giancarlo Esposito, Nathalie Emmanuel, Aubrey Plaza, Shia LaBeouf, Jon Voight, Jason Schwartzman, Talia Shire, Grace VanderWaal, Laurence Fishburne, Kathryn Hunter ve Dustin Hoffman’ın yer aldığı ‘Megalapolis’in Türkiye’deki gişe rakamlarına dair henüz veri paylaşılmadı.

Coppola itibarını zedeleyen haberleri affetmedi: 15 milyon dolarlık iftira davası