Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülleri Ankara'daki Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Dijital sanatta Refik Anadol, müzikte Emel Sayın, sinemada Sami Şekeroğlu ödüllerin sahibi oldu.

Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülleri düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde dün gerçekleşen törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ödülleri verdi. Türkiye’ye kattıkları değerler için ödül kazananlara şükranlarını sunan Cumhurbaşkanı Erdoğan seçici kurul üyelerine de teşekkür etti. Konuşmasında ödül alanları tek tek açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk olarak bilim ödülünün sahibini duyurdu. İktisat, sosyoloji ve ilahiyat alanında uzun yıllardır çalışan Süleyman Uludağ Bilim Ödülü’nün sahibi oldu.

Cumhurbaşkanlığı Müzik Ödülü Emel Sayın’a

Ödül alan isimleri açıklamaya devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan “Kültür ödülümüzü, biyografi, hatırat, matbuat ve kitabiyat tarzında yazdığı eserlerle tarihimize ışık tutan Prof. Dr. Ali Birinci hocamıza takdim ediyoruz” diyerek bu yılın kültür ödülünün sahibini duyurdu. Konuşmasına devam eden Erdoğan “Ali hocamız kitapları, makaleleri ve sohbetleri yanında şiirleriyle de kültür dünyamıza katkılar sunan bir isimdir. Bir dönem Türk Tarih Kurumu Başkanlığı görevini de yürüten hocamız tarihçiliği bir hayat biçimine dönüştüren tarzıyla her türlü teşekkürü, takdiri ve ödülü hak ediyor” dedi.

Müzik Ödülü’nün bu yılki sahibi Emel Sayın oldu. Türk Sanat Müziği’nin güçlü sesi yarım yüzyıla yaklaşan müzik yolculuğunda Türkiye’nin en istikrarlı müzisyenlerinden biri olmayı da sürdürüyor. Sinema Ödülü’nü kazanan isim 1950’den beri yapımcılıktan yönetmenliğe, arşivcilikten eğitimciliğe sinemanın her alanında iz bırakan Sami Şekeroğlu oldu. Resim dalında ödül sahibi 60 yıldır bu alanda üreten İlhami Atalay olurken karikatürde ödüle lâyık görülen isim ise Hasan Aycın. Dijital Sanat Ödülü son dönemde dünya çapında işlere imza atan Refik Anadol’a giderken Nazan Bekiroğlu da edebiyat dalında ödülün sahibi oldu.

Türk mimarisi üzerine yaptığı çalışmalarla sadece yurt içinde değil, yurtdışında da referans isimlerden olan mimar Sinan Genim mimari alanında Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülü’nün sahibi oldu. Son olarak da Cumhurbaşkanı Erdoğan, Vefa Ödülleri’ne layık görülen yazar Attila İlhan’ın ödülünü Kerem Alışık’a, Barış Manço’nun ödülünü Batıkan Manço’ya, Semiha Ayverdi’nin ödülünü Necdet Şendil’e, Muhsin Ertuğrul’un ödülünü Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı’ya, İsmail Hakkı Uzunçarşılı’nın ödülünü de Deniz Uzunçarşılı’ya takdim etti.

Bir büyük onur daha: Refik Anadol çağdaş sanatın en etkili 100 isminden biri seçildi