Cumhuriyetin divası Müzeyyen Senar, Cumhuriyet'in 100. yılında New York'un kalbinde. Dijital müzik dinleme platformu Spotify'ın Equal listesinde yer alan Senar, Times Meydanı'ndaki dev reklam panosunu süsledi.

O dünyaya geldiğinde daha Cumhuriyet yoktu. 1918’de Bursa’da dünyaya gelen Müzeyyen Senar, sonrasında adım atacağı müzik kariyeri boyunca Cumhuriyetin yüzü ve herkesin onu andığı haliyle Cumhuriyetin Divası olarak popüler kültür tarihimizde unutulmaz bir yer edinecekti. 8 Şubat 2015 tarihinde aramızdan ayrılan sanatçı, dünyanın en ünlü meydanlarından birini süslüyor. Dijital müzik dinleme platformu Spotify, New York’taki Times Meydanı’nda Cumhuriyetin Divası’nı dünyaya tanıttı.

Müzeyyen Senar özel müzik listesinde

Spotify’ın kadın müzisyenleri desteklemek için oluşturduğu EQUAL listesine de giren Müzeyyen Senar, gün boyunca yüzbinlerce insanın gelip  geçtiği meydanı süsledi. Daha önce Simge Sağın, Mabel Matiz, Hande Yener, Sıla ve Zeynep Bastık gibi isimler de benzeri şekilde Times Meydanı’ndaki dev reklam panosunda kendilerine yer bulmuştu. Cumhuriyetin Divası’nın Times Meydanı’nındaki dev reklam panosunu süslendiğinin haberini Spotify, sosyal medya hesabından duyurdu.

Spotify’ın paylaşımının altında Türkiye’den çok sayıda müzisyen yorumlarıyla sevinçlerini belirtti. Cumhuriyetin Divası Müzeyyen Senar’ın Times Meydanı’na yansıtılan görüntüsü için aralarında Sibel Can, Gaye Su Akyol, Güneş, Paptircem ve Tuğçe Şenoğul gibi farklı müzik türlerinden sanatçıla yorumlarla sevinçlerini gösterdi.

Fasıl yerine solo performans şartı koşmasıyla eğlence hayatımıza solist kavramını dahil eden Müzeyyen Senar, ilk gençlik yıllarında defalarca Mustafa Kemal Atatürk’ün huzurunda da şarkı söyledi. Dolmabahçe Sarayı’nda gerçekleşen bu konserlerde Cumhuriyet’in Divası, Atatürk’ün de beğenisini toplamıştı.

Mabel Matiz yeni albümüyle Times Meydanı’nı süsledi