Taylor Swift kendisini sahnede playback yaptığı için eleştiren Nirvana grubunun eski üyesi Dave Grohl'a cevap verdi. Kraliyet Ailesi'nin de gözdesi olan şarkıcı ekibi için saygı istedi ama hayranları Grohl'un cezasını çoktan kesti...

Söz konusu müzik alanında kırılacak bir rekorsa akla gelen ilk isim Taylor Swift olur. Albümü dinlenme rekorları kırar, konserleri izleyicilerin izdihamına uğrar hatta deprem etkisi bile yaratır. Kraliyet Ailesi üyeleri bile onun hayranıdır. Öyle ki Prenses Charlotte’un büyük Taylor Swift hayranı olduğu biliniyor. Taylor Swift’in alametifarikası ‘en’ olmak. Bu durumu da en çok attığı her adımı takip eden, koşulsuz destek veren hayranlarına borçlu Grammy ödüllü şarkıcı. Tam da bu yüzden Taylor Swift’e ‘dokunan’ herkes hayranlarının gazabına uğruyor.

Nirvana grubunun eski üyesi Dave Grohl bu durumu umursamıyor olsa gerek ki Londra’da Wembley Stadyumu’nda grubun verdiği konserde Taylor Swift’i ve hayranlarını sinirlendirmeyi göze aldı. Swift’in rekorlar kıran Eras Turu’nu ve şarkıcıyı sahneden eleştirdi. Grohl, Eras’a atıfla turneyi ‘Errors Tour’ (Hatalar Turu) olarak tanımladı, “Çünkü biz gerçekten canlı çalıyoruz” dedi:

“Bir sonraki turnemizin adını sizlerle paylaşacağım. ‘Errors Tour’ adını vereceğimiz turnemizde sizlerle olacağız. Hem bu turneye isim verecek kadar çok dönemimiz hem de birçok hatamız oldu. Buraya geldiğinize göre çiğ, gerçek, tavizsiz rock and roll seviyor olmalısınız öyle değil mi?”

‘Taylor üstünden kendi reklamını yapıyor’

Bu sataşma üzerine Taylor Swift hayranları sosyal medyada var güçleriyle Grohl’un sözlerini eleştirdi. Kimi Grohl’un Swift’in gücünü kullanarak kendi reklamını yaptığını söyledi, kimi “Bir kadının kendisinden daha yetenekli ve başarılı olmasına katlanamıyor” diyerek şarkıcıyı eleştirdi.

Sahneden cevap

Eleştiriye Wembley Stadyumu’nda 90 bine yakın kişinin katıldığı konserinde yanıt veren Swift de “Grup sizin için bu gece 3,5 saat boyunca canlı çalacak” dedi, ekip arkadaşlarına saygı duyulmasını istedi:

“Grup arkadaşlarımın her biri, ekibimizin her bir parçası bu gece sizin için 3,5 saat canlı çalacak. Grubum burada sizinle olmayı çok hak ediyor. Tabii ki sanatçı arkadaşlarımın her biri de öyle. Ve siz de buraya gelerek onlara bu şansı verdiniz. Bize o kadar cömertçe davrandınız ki bunu asla unutmayacağız.”

Bir onlar eksikti: Kraliyet Ailesi de Taylor Swift hayranı çıktı