İtalyan yönetmen Paolo Sorrentino, memleketine aşk mektubu olarak tanımlanan yeni filminin çekimleri için Haziran ayından beri Napoli'de. Henüz ismi bile açıklanmayan filmin çekimleri devam ederken setin sürpriz bir ziyaretçisi vardı. Oscar ödüllü Robert De Niro yeni filminin setine konuk oldu.

Oscar ödüllü ‘Muhteşem Güzellik’, ‘Youth’, ‘Loro’ gibi filmleriyle İtalyan sinemasının en önemli isimlerinden Paolo Sorrentino yeni filmi için bir kere daha Napoli’de. 2021’de bugüne kadarki en kişisel yapımı olarak tanımlanan ‘Tanrı’nın Eli/The Hand of God’ filmini çektikten sonra rotasını tekrar memleketine çeviren yönetmen, ismi henüz açıklanmayan filminin çekimlerine Haziran ayında başladı.

Çekimler devam ederken Oscar ödüllü yönetmenin sürpriz bir ziyaretçisi vardı. 17 Ağustos’ta 80. yaşını kutlayacak oyuncu Robert De Niro, tatil için gittiği Napoli’de Sorrentino’yu ziyaret etti. Sorrentino, bu özel ziyareti siyah beyaz bir fotoğrafla Instagram’da paylaştı.

Napoli’ye bir aşk mektubu

Adı bile henüz duyurulmayan film hakkındaki bilgiler kısıtlı. Yönetmen, filmin şehrinin adını taşıyan denizkızı ya da efsane olmayan Partenope adlı bir kadının hikayesi olduğunu açıklamıştı. Filmin çekimleri Napoli ve Capri adasında gerçekleşecek. Roller henüz belli olmasa da filmin oyuncu kadrosunda Celeste Dalla Porta, Silvia Degrandi, Isabella Ferrari, Lorenzo Gleijeses, Peppe Lanzetta, Silvio Orlando, Luisa Ranieri, Stefania Sandrelli ve Alfonso Santagata yer alıyor.

Ben Müşfik Kenter olduysam, her şeyi çalışarak başardım