Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'ne Tamer Karadağlı'nın atanmasının yankıları sürüyor. Kurumda çok sayıda istifanın gündemde. Başrejisör Bengisu Gürbüzer istifa etti. Devlet Tiyatroları Sanatçıları Derneği yayıınladığı bildiride atamanın "liyakaten değil siyaseten" yapıldığını savundu.

Tamer Karadağlı’nın Devlet Tiyatroları (DT) Genel Müdürlüğü’ne atanmasının yankıları sürüyor. Geçen hafta gerçekleşen atama tartışılmaya devam ederlen DT’de istifalar da başladı. BirGün’den Sercan Meriç’in haberine göre istifa etmeyi düşünenler arasında DT Sanat Yönetim Kurulu üyeleri de yer alıyor. Ancak istifayı düşünen isimler üyelerden de ibaret değil. İstanbul, Ankara ve İzmir DT Müdürleri de iddia göre istifalarını sunmuş durumda. Şu ana kadar istifası kabul edilen tek isim var.

Bengisu Gürbüzer DT’deki başrejisörlük görevinden istifa etti. İstifaların arkası gelecek gibi görünüyor.

Tamer Karadağlı’nın genel müdürlük görevine atanması sonrası Devlet Tiyatroları’nda başrejisör olarak görev yapan Bengisu Gürbüzer Doğru istifa etmişti. Doğru’nun istifası kabul edildi. 2020 yılından bu yana başrejisörlük görevini üstlenen Doğru, Eski DT Genel Müdürü Mustafa Kurt ile birlikte çalışmaktaydı. Hatırlanacağı üzere Mustafa Kurt’un görevine son verilmişti.

Geçen hafta Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’ne atanan Tamer Karadağlı’nın, bu sezon için hazırlanan programda herhangi bir değişikliğe gitmeyeceği açıklanmıştı. Ancak şimdiden önümüzdeki yılın programının nasıl şekilleneceği merak konusu.

DETİS: Liyakaten değil siyaseten atama

Öte yandan Devlet Tiyatroları Sanatçıları Derneği (DETİS), genel müdürlük görevine Tamer Karadağlı’nın atanması sonrası bir açıklama yaptı. Açıklamada “Kişilerin sözleri, tavırları ve sanat anlayışları aynı zamanda o kişilerin sanatsal kimliğidir. Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’ne atanan Sayın Tamer Karadağlı’nın, bazı ‘sansasyonel’ çıkışları ve siyasi söylemleri halen önemli bir handikap olarak durmaktadır, bu durum, tarafsız bir sanat yönetimi anlayışına yönelik kuşkuları daha da artırmaktadır” denildi.

Tiyatro içinde tiyatro: Gözler Karadağlı’da peki imza yetkisi kimde?