Ulusal kanallar dizi sezonunu açtı. Her gün akşam çeşit çeşit dizi ekranlarda yayımlanıyor. Geçen sezondan devredenler, yeni diziler... Her akşam hani kanalda hangi dizi var? 10Haber'den gün gün dizi rehberi.

PAZARTESİ 20:00

NOW TV: KIZIL GONCALAR (2. Sezon)

Seküler bir Atatürkçü olan Doktor Levent (Özcan Deniz) ve mutaassıp bir tarikatın içinde yaşayan Meryem’in (Özgü Namal) kaderleri, çocukları yoluyla kesişiyor. Bu aynı zamanda ikiz kardeşler Zeynep ve Mira (Mina Demirtaş, Esma Yılmaz) ile tarikatın deli-dahi genci Cüneyd (Mert Yazıcıoğlu) başta olmak üzere, tarafların inanç ve fikir ayrılıkları konusunda sınanmasının hikâyesi. Geçen yılın iddialı yapımlarından olan ‘Kızıl Goncalar’ın ikinci sezonu 30 Eylül’den itibaren ekranlarda.


KANAL D: GÜZEL AŞKLAR DİYARI (Yeni)

Halil Ergün, Meltem Cumbul ve Melis Birkan’ı yine ekranlarda görme şansı bulacağımız yeni dizide zorluklarla dolu bir aşk hikâyesi izleyeceğiz. Deniz ve Arhan çiftinin (Özgü Kaya, Burak Berkay Akgül) Kapadokya’da rüya gibi bir atmosferde yaptıkları düğün kanlı bir geceye dönüşür; sonucunda aileler birbirine düşman olur. Sezonun yeni dizilerinden olan ‘Güzel Aşklar Diyarı’ 23 Eylül’de Kanal D’de yayında.


ATV: KARADUT (Yeni)

Yeni dizi ‘Karadut’, babası Çetin’in (Engin Şenkan) askerî disiplinle yönettiği aile ortamı içinde kendi doğrularını bulmaya çalışan başarılı iş kadını Zuhal’in (İrem Helvacıoğlu) hayatını konu alıyor. Hem kariyerine hem hayata yetişmeye çalışan Zuhal, yaşadığı trajik bir olaydan sonra mutluluğu Tayfun’da (Şükrü Özyıldız) buluyor. Sezonun yeni dizilerinden olan ‘Karadut’ 23 Eylül’de atv’de yayına başlıyor.


TRT 1: KUDÜS FATİHİ SELAHADDİN EYYUBİ (2. Sezon)

12. yüzyılda Haçlı İstilaları sırasında Kudüs’ün özgürlüğü için mücadele eden Selahaddin Eyyubi’nin (Uğur Güneş) Askalan’ı savunma çabası, düşmanlarıyla olan mücadelesi ve savaş sırasında gelişen ilişkiler üzerine odaklanan dizi yeni sezonuyla dönüyor. Dizinin yeni yayın döneminde ne zaman yayına gireceği henüz açıklanmadı.


SALI 20:00

SHOW TV: BAHAR (2. Sezon)

Ölümle karşı karşıya geldiğinde eşi Timur’dan (Mehmet Yılmaz Ak) destek görememesinin ardından bir de aldatıldığını öğrenen Bahar’ın (Demet Evgar) hayatı alt üst olur. Fakat bu Bahar için hayatının ikince baharı demektir. Yeniden doktorluğa dönen Bahar’ın trajikomik toparlanma sürecinde ona dostu Çağla (Elit Andaç Çam) ve meslektaşı Evren (Buğra Gülsoy) destek olmaktadır. Geçen sezonun en çok izlenen dizilerinden olan ‘Bahar’ın yeni yayın dönemindeki ilk bölümü 24 Eylül Salı günü.


ATV: BİR GECE MASALI (Yeni)

Bir suikastta babası şehit edilen komiser Mahir (Burak Deniz), yirmi yıl sonra intikam almak için Denizli’ye gelir. Bir yandan da orada âşık olduğu ve Şehrazad adını taktığı Yörük kızı Canfeza’yı (Su Burcu Yazgı Coşkun) aramaya başlar. Mahir babasının katilinin Canfeza’nın babası Kürşat (Gürkan Uygun) olduğunu anlayınca işler değişir. Dizi eylül başında yayına girdi.


TRT 1: MEHMED FETİHLER SULTANI (2. Sezon)

Tarihin akışını değiştiren Sultan Mehmed’in (Serkan Çayoğlu) mücadelesini anlatan dizi, Şehzade Alaaddin’in ölümüyle sarsılan II. Murat Han’ın Bursa’ya çekilmesi ve yerine oğlu Şehzade Mehmed’in geçmesiyle başlıyor. Oyuncu kadrosunda Selim Bayraktar, Fikret Kuşkan ve Tuba Ünsal’ın da yer aldığı dizi ikinci sezonuyla dönüyor. Dizinin ikinci sezon ilk bölümü 24 Eylül Salı günü TRT 1’de.


ÇARŞAMBA 20:00

NOW TV: LEYLA (Yeni)

Küçük yaşta annesini kaybeden Leyla’nın (Cemre Baysel) hayatı, babasının yeniden evlenmesiyle altüst olur. Üvey annesi Nur (Gonca Vuslateri) tarafından bir çöplüğe bırakılan Leyla, yıllar sonra Nur’dan intikamını almak için geri döner. Fakat hayatını mahveden üvey annesine karşı vereceği mücadelede aşkla sınanır. Yeni başlayan ‘Leyla’ sezonun beğenilen dizileri arasında.


SHOW TV: SANDIK KOKUSU (2. Sezon)

Üç çocuk annesi Karsu (Özge Özpirinççi) yaşadığı büyük bir travma sonrasında hayata yeniden tutunur. Güçlü bir kadının hikâyesini izlediğimiz dizide Karsu annesi Filiz’le (Demet Akbağ) ilişkisini yavaş yavaş onarmaktadır. Filiz’in Hasan Başkaya’yla (Uğur Yücek) evlendiği, Karsu’nun da Bora Bozbeyli’yle (Endin Öztürk) aşk yaşayacağı dizi ikinci sezonuyla karşımızda.


KANAL D: TAŞ KAĞIT MAKAS (2. Sezon)

Avukat Umut’un (Ekin Koç) her şeyi en küçük ayrıntısına kadar hatırlamasını sağlayan sıra dışı bir hafızası vardır. İşlemediği bir suçtan hapse giren babası Rıza’nın (Bülent Seyran) masum olduğunu ispatlamak için verdiği savaşta da hafızasına güvenir. Ona bu yolda savcı Alev (Serra Arıtürk) destek olur. Babasının masumiyetini kanıtlamaya çalışırken güçlülerin sözünün geçtiği sisteme karşı bir mücadele de veren Umut’un hikâyesi ikinci sezonuyla karşımızda.


PERŞEMBE 20:00

NOW TV: HUDUTSUZ SEVDA (2. Sezon)

Küçükken kan davasında babasını kaybeden Halil İbrahim (Deniz Can Aktaş) 20 yıl sonra memleketi Karadeniz’e döner. Burada sevdiği kızın öldürülmesiyle de sınanan Halil İbrahim, katil Leto ailesinin kızı Zeynep’le (Miray Daner) ilişki yaşamaya başlar. Çiftin ayrılığıyla başlayan ikinci sezonu bu hafta yayına başlıyor.


SHOW TV: SİYAH KALP (Yeni)

Küçükken anneleri tarafından terk edilen ikizler Nuh ve Melek (Aras Aydın, Hafsanur Sancaktutan), yıllar sonra anneleri Sumru’dan (Ece Uslu) hesap sormak için Kapadokya’ya gider. Tüm engellere rağmen çocuklar, varlıklı iş insanı Samet’le (Burak Sergen) evlenen annelerinin yeni ailesine sızmayı başarır.


KANAL D: İNCİ TANELERİ (2. Sezon)

İşlemediği bir suçtan hapis yattıktan sonra serbest kalan idealist öğretmen Azem Yücedağ’ın (Yılmaz Erdoğan) artık ilk amacı çocuklarına kendini affettirmektir. Azem diğer yandan pavyon dansçısı Dilber (Hazar Ergüçlü) ile varlıklı ve eğitimli Piraye (Selma Ergeç) arasında kalır. Geçen sezon ilgiyle takip edilen dizinin ikinci sezon yayın tarihi henüz belli değil.


CUMA 20:00

NOW TV: KÖTÜ KAN (Yeni)

Eski polis memuru Kartal (Ertan Saban), çocuklarına babalık yapmak ile mafya Fevzi’nin (Hüseyin Danyal) ağından kurtulmak arasında denge tutturmaya çalışır. Kartal bir yandan mafyanın kirli işlerini yasal zemine çeken Nazan’la (Damla Sönmez), diğer yandan hayatına yeniden dahil olmaya çalışan emekli polis babası Burhan’la (Levent Ülgen) uğraşır.


SHOW TV: KIZILCIK ŞERBETİ (3. Sezon)

İki farklı yaşam tarzının bir araya gelmesiyle şekillenen dizide özgürlükçü bir aile yapısı olan Arslanlar ve muhafazakâr Ünallar, birbirine aşkla bağlanır. Doğa ve Fatih (Sıla Türkoğlu, Doğukan Güngör) bu sınavı geçemezken Kıvılcım ve Ömer (Evrim Alasya, Barış Kılıç) bambaşka konularla sınanır. Ünallardan Abdullah ve Pembe’yse (Ahmet Mümtaz Taylan, Sibel Taşçıoğlu) bu yolda sınırlarını zorlayıp kendilerinin başka versiyonlarıyla tanışır. Efsane dizi üçüncü sezonuyla ekranlarda.


KANAL D: ARKA SOKAKLAR (Yıllardır)

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde görev yapan özel bir ekibin sadece suçla değil, aynı zamanda kendi iç dünyaları ve hayatlarıyla nasıl mücadele ettiklerini gözler önüne seren dizi bir kez daha ekranlarda. Suçlar bitmiyor, ekibin başarısı ve Rıza Baba’nın (Zafer Ergin) babacanlığı da!


STAR TV: YALI ÇAPKINI (3. Sezon)

Gülçin Santırcıoğlu, Emre Altuğ, Şerif Sezer ve Çetin Tekindor’u bir araya getiren dizi, köklü bir ailenin sorumsuz oğlu Ferit (Mert Ramazan Demir) ve aşiret kızı Seyran’ın (Afra Saraçoğlu) inişli çıkışlı ilişkisine odaklanıyor. Artık başka ilişkilere yelken açmış çift üçüncü sezonda bir düğünde karşılaşıyor ve eski defterler açılıyor.


TRT 1: KARA AĞAÇ DESTANI (2. Sezon)

1950 ve 1970’li yıllarda Anadolu topraklarında iyilik ve kötülük, varlık ve yokluk iç içedir.  Celal Ağa (Olgun Şimşek) tüm ağaların topraklarını ele geçirmiş, son rakibini de öldürtmüştür. Ölen ağanın oğlu Ömer (Emre Kıvılcım), Celal Ağa’nın gazabından korksa da Celal Ağa’nın, tesadüfen aynı gün bir kız çocuğu doğuran karısına emanet edilir.


CUMARTESİ 20:00

NOW TV: YABANİ (2. Sezon)

Zengin bir aileden kaçırılan ve kendini sokaklarda bulan Yaman (Halit Özgür Sarı) yıllarca hayatın zorluklarıyla mücadele ettikten sonra sonunda evine, annesi Neslihan’a (Dolunay Soysert) dönmeyi başarır. Bir zamanlar parçası olduğu aileye ve topluma yeniden entegre olma mücadelesinde Yaman’a sevgilisi Rüya (Simay Barlas) destek olur.


KANAL D: YALAN (2. Sezon)

İşlemediği bir suçtan hapis yatıp 20 yıl sonra serbest kalan Melike (Aslıhan Güner), kızı Hazal’a (Serra Pirinç) kavuşmaya çalışır. Ancak Melike kendi kızının Hazal değil, ünlü modacı Berrin Aksoy’un (Özge Borak) kızı Duru (Eylül Tumbar) olduğunu anlar ve yalanlar silsilesi bir bir ortaya çıkar.


ATV: KÖR NOKTA (Yeni)

Osman Sınav imzalı dizide bir trafik kazasının ardından hayatları alt üst olan iki genç kız Aslım ve Gece (Rabia Soytürk, Çağla Boz) adalet için savaşırken kendilerini aşk ve entrikaların içinde bulur. Her insanın bir kör noktası yani zaafının olduğunu vurgulayan dizide ikisinin de kör noktası Cihan’dır (İsmail Ege Şaşmaz).


TRT 1: GÖNÜL DAĞI (5. Sezon)

Mustafa Çiftçi’nin Anadolu’yu ve bozkırı anlatan öykülerinden uyarlanan dizi, Gedelli adındaki kasabada yaşayan üç amca oğlunu konu alıyor. Amatör mucit olan kuzenler büyüdüklerinde farklı bir kanat yapısıyla bir uçak geliştiriyorlar. Başrollerinde Berk Atan, Semih Ertürk ve Cihat Süvarioğlu’nun olduğu dizi yeni sezonuyla ekranlarda.


PAZAR 20:00

NOW TV: KİRLİ SEPETİ (2. Sezon)

İstanbul’un en zengin ve en güçlü ailelerinin evinde hizmetli olan Songül, Hayriye ve Medine (Ayça Bingöl, Ceren Moray, Cansu Tosun), bu evlerin kapalı kapıları ardındaki sırlara ve suçlara tanık olurken bolca eğleniyor. Dizi ikinci sezonuyla ekranlarda.


SHOW TV: DEHA (Yeni)

Çocukken babası tarafından terk edilmiş Devran (Aras Bulut İynemli) İstanbul’un eski ve yoksul semtlerinden birinde annesi, babaannesi ve dört kardeşiyle yaşayan, sıra dışı bir zekâya sahip biridir. Babası İskender’den (Uğur Polat) intikam alma niyetiyle girdiği sarmal dizinin ana temasını oluşturuyor. Bu ilişki İskender’in diğer oğlu, yani annesinin de babasının da kötücül özelliklerini almış Cesur’la (Taner Ölmez) daha da karmaşık hale geliyor.


TRT 1: TEŞKİLAT (5. Sezon)

İstihbarat teşkilatının yetenekli ve korkusuz üyelerinden oluşan özel bir ekibinin hikayesini anlatan dizinin beşinci sezonunda Neslihan Erdemsoy (Aybüke Pusat), MİT’e Özel Faaliyetler Başkanı olarak atanıyor. Özel Kuvvetler Komutanlığından Yüzbaşı Altay Yalçındağ (Tolga Sarıtaş) ise onun güvenliğinden sorumlu.

Kızılcık Şerbeti: Velayet ve şirket savaşları başlıyor