Dünyanın en büyük antik tiyatrolarından birine ev sahipliği yapan Efes'te gece konserleri başlıyor. 25 bin kişi kapasiteli antik tiyatroda temmuz ayı boyunca Melike Şahin, Mert Demir, Gökhan Türkmen, Cem Adrian ve Aşkın Nur Yengi sahne alacak

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Efes antik kenti haziran ayından itibaren gece müzeciliğine de ev sahipliği yapmaya başlamıştı. Gündüzün sıcağından şikâyet edenlerin daha rahat gezebileceği antik kent 7. Efes Opera ve Bale Festivali’ne de ev sahipliği yapıyor. Bu akşam ‘Tosca’ operasının sahneleneceği antik tiyatrosunda 13 Temmuz’da ‘Zorba’ balesi sahnelenecek. Festivalin ardından hiç mola vermeden de yeni bir konser serisi başlayacak.

Opera ve bale sonrası Efes’te sırada pop var

Dünyanın en büyük antik tiyatrolarından birine ev sahipliği yapan Efes’te 14 Temmuz’da son dönemin en popüler müzisyenlerinden Mert Demir sahne alacak. Kendi çalışmalarının yanı sıra cover parçalarıyla da dikkat çeken müzisyenin ardından 16 temmuzda Melike Şahin akustik bir konser formatıyla sahnede olacak. Bugüne kadar pek rastlamadığımız bu yeni format müzisyenin dinleyicileri tarafından da merakla bekleniyor.

10 günlük bir aranın ardından Aşkın Nur Yengi Efes antik tiyatroda sahne alacak. Yengi de tıpkı Melike Şahin gibi şarkılarını akustik formatta seslendirecek. Bir gün sonrasındaysa Cem Adrian büyüleyici sesiyle binlerce yıllık bu özel mekânda olacak. Üstelik bir senfonik konserle. Antik tiyatrodaki konser serisi Gökhan Türkmen’in 28 Temmuz’daki performansıyla sona erecek.

Nino Varon: Caz festivali Türkiye şartlarında cesaret isteyen bir başlangıçtı