'Erşan Kuneri'nin merakla beklenen ikinci sezonu bugün Netflix'te yayında. Dün akşam Esma Sultan Yalısı'nda düzenlenen özel gecede dizinin oyuncuları ve davetliler Erşan Kuneri'nin 84. yaşını kutladı.

Erşan Kuneri 84 yaşında! Başlangıçta ‘G.O.R.A’nın içinde küçük bir bölüm olarak yer alan ama yıllardır ayrı bir yapım olması arzu edilen bu emektar yönetmenin hikâyesi şimdi ikinci sezonuyla ekranlara geliyor. Bugün Netflix’te yayınlanan ikinci sezon için dün akşam bir tanıtım gecesi düzenlendi. Sebeb-i ziyaretimiz emektar yönetmen Erşan Kuneri’nin 84. doğum gününü kutlamaktı.

Esma Sultan Yalısı’nda düzenlenen geceye dizinin oyuncuları küçük bir sağlık sorunu yaşayan Can Yılmaz hariç tam kadro katıldı. 1980’ler konseptli gecede VHS kasetler, filmli fotoğraf makineleri ve 1980’lerin estetik anlayışıyla hazırlanmış film afişleri mekânın dört bir yanını süslüyordu. 1980’lerde olmadığımızı hissettiren tek şeyse herkesin elinde bu ânları ölümsüzleştirmek için fotoğraf çektikleri cep telefonlarıydı.

‘Erşan Kuneri’nin ikinci sezonunda yer alan tüm oyuncular birlikte poz verdi.

Ve Cem Yılmaz sahnede

Erşan Kuneri’nin yeni sezonu ve bu emektar yönetmenin diziye göre 84. yaşının kutlamasında elbette gecenin yıldızı Cem Yılmaz’dı. Kendisiyle özdeşleşen siyahlar içindeki kıyafetiyle sahneye çıkan Yılmaz, dizinin ikinci sezonunda rol alan tüm mesai arkadaşlarını tek tek alkışlattı. Dizinin ikinci sezonunda yer alan Zafer Algöz, Çağlar Çorumlu, Şükran Ovalı, Ahsen Eroğlu, Nilperi Şahinkaya, Bige Önal, Bülent Şakrak, Bora Akkaş, Merve Dizdar, Celal Kadri Kınoğlu, Hande Yılmaz, Alişan Uğur, Ozan Çelik ve Cengiz Bozkurt, Cem Yılmaz ile birlikte sahneye çıkıp poz verdi.

Dizideki herkesin yoğun programlarına rağmen bu yapıma inanıp emek harcadıklarını da hatırlatan Yılmaz’ın konuşması sonrası Erşan Kuneri’nin ikinci sezon teaser‘ı beyazperdeye yansıtıldı. Kabare gösterisinden yine Yeşilçam yapımlarına göndermeler içeren yeni bölümlerden kısa görüntüler tarihi mekânı dolduran davetliler tarafından büyük bir gürültüyle alkışlandı.

Esma Sultan Yalısı’ndaki geceye 80’ler esintisi hakimdi.

Erşan Kuneri sinemayı bırakmıyor

Bu girizgahın ardından Cem Yılmaz’ın “parti başlasın” sözüyle sahneye Elif Çağlar, Çağrı Sertel, Alp Ersönmez ve Volkan Öktem’den oluşan Sonic Boom grubu çıktı. Biraz caz biraz pop klasiklerinden oluşan repertuvarıyla geceyi hareketlendiren Sonic Boom’un performansına Cem Yılmaz ve Bülent Şakrak sık sık danslarıyla eşlik etti.

Gece ilerlerken sıra bir araya geldiğimiz Cem Yılmaz’a Erşan Kuneri’nin sinemaya veda edip etmeyeceğini sorduk. Yılmaz’dan seyircileri sevindirecek cevap geldi. Yine iki yıl sürer mi bilinmez ama dizinin üçüncü sezonunu da göreceğiz.

Sonic Boom’un performansından sonra sırada ilk sezonun partisinden de akıllarda kalan Türkçe pop ağırlıklı konsepte geçildi. Cem Yılmaz önce eline mikrofonu alıp MFÖ klasiği ‘Ele Güne Karşı’yı söyledi. Sonra da çalmayı çok sevdiği bateriyle bir performans gerçekleştirdi. Gece, Boğaz’ın büyüleyici ışıklarının eşliğinde Türkçe pop şarkılarıyla sona erdi.

Filmciliğe adanmış bir hayat: Erşan Kuneri yeni maceralarıyla dönüyor