Ayçıl Yeltan'ın yazıp yönettiği 'Fidan' Türkiye prömiyerini Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde yapacak. Festivalin Ulusal Yarışması'na seçilen filmlerden olan 'Fidan' 13 yaşındaki bir kızın hikayesini anlatıyor.

Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde Ulusal Yarışma’da yarışacak filmlerden biri Ayçıl Yeltan’ın yazıp yönettiği ‘Fidan’. Bir ilk film. 13 yaşındaki bir kız çocuğunun hikayesini anlatan film sezonun merak edilen yapımlarından. Çünkü önemli bir oyuncu kadrosuna sahip.

Fidan’ı canlandıran Leyla Smyrna Cabas ve kardeşi Ali’yi oynayan Ömer Asaf Bilgin’le birlikte filmde Alican Yücesoy, Ayça Bingöl, Göksel Kortay, Gürkan Uygun, Ilgın Bingöl ve Pınar Tuncegil rol alıyor.

 

Bir karar ve yol ayrımı

Filmde evinden uzakta büyük bir liseye kabul edilen Fidan’ın hikayesi anlatılıyor. Üzücü olayların gölgesinde kaybolan küçük kardeşini ve babasını bırakmak Fidan için hiç de kolay değildir. Fidan’ın bu yol ayrımında vereceği karar geleceğini belirleyecektir.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nden ilk film yapım desteği alan ‘Fidan’ Fest New Directors New Film Festivali’nden proje sunumu olarak değerlendirilecek ‘pitching’ ödülü, ayrıca MedFilm Festivali’nden Work in Progress ödülü almıştı.

Afişi ve fragmanı yayınlanan filmde görüntü yönetmenliğini Arda Yıldıran, sanat yönetmenliğini Canip Serten üstleniyor. Filmin kurgusu Melike Kasaplar, müziği Tolga Çebi’ye ait. Süpervizörlüğünü Ahmet Sesigürgil’in üstlendiği filmin senaryo danışmanı Tarık Tufan.

Daha önce ‘Topanga’ adlı bir kısa filmi yazıp yöneten Ayçıl Yeltan, Görkem Yeltan’ın senaryosunu Burcu Aktaş’la birlikte yazdığı ve yönettiği ‘Yemekteydik ve Karar Verdim’ filminde oynamıştı. Bir aile hikayesi olan ‘Yemekteydik ve Karar Verdim’ filmiyle Arzu Okay 37 yıl sonra sinemaya dönmüştü.

Altın Portakal’da 12 film yarışacak