Oscar ödüllü Susan Sarandon Filistin'e verdiği destek mesajı nedeniyle tepki görmüş, menajerlik şirketi oyuncuyla yollarını ayırdığını duyurmuştu. Sarandon'dan geri adım geldi, özür diledi:"Kendimi ifade etme şeklim çok kötüydü."

Oscar ödüllü ABD’li oyuncu Susan Sarandon Hamas-İsrail savaşında Filistin halkına yapılan katliama sessiz kalmamış, sosyal medya hesabından mesajlar yayınlamış ve New York’ta Filistin’e destek mitingine katılmıştı. Ancak geri adım attı.

Sosyal medya hesabında “Gazze’de olanları önemsemek için Filistinli olmanıza gerek yok. Filistin’in yanındayım. Herkes özgür olana kadar kimse özgür değildir” yazan Sarandon mitingdeki konuşmasında da “Bu dönemde Yahudi olmaktan korkan ve bu ülkede Müslüman olmanın nasıl bir his olduğunu tatmaya başlayan pek çok insan var” demişti.

Bu sözlerin ardından Sarandon’a Hollywood boykotu başladı. Hollywood’un ünlü menajerlik ajansı UTA 2014’ten bu yana birlikte çalıştığı oyuncu Susan Sarandon’la yollarını ayırdığını açıkladı.

Bu gelişmelerin ardından 77 yaşındaki oyuncudan yeni bir hamle geldi. Sarandon Instagram hesabından yaptığı açıklamada artan nefret suçlarıyla ilgili endişesini dile getirmek istediğini, fakat kendini ifade ederken hata yaptığını söyledi.

“Kendimi ifade etme şeklim çok kötüydü. Söylediklerim Yahudilerin yakın zamana kadar zulme yabancı olduğunu ima ediyordu, oysa durum tam tersi.”

“Yahudilerin Avrupa’da yüzyıllarca baskı altında yaşayıp soykırıma uğradığını” söyleyen Sarandon “Bu gerçeği küçümsediğim ve yorumumla insanları incittiğim için derin pişmanlık duyuyorum” dedi.

Oscar ödüllü Susan Sarandon’dan Filistin’e destek