Forbes dergisi 2023'ün ilk altı ayının Z raporunu çıkardı. Taylor Swift turneden en çok kazanan müzisyen. 'Süper Mario Kardeşler Filmi', en çok hasılat getiren film. Johannes Vermeer sergisi en çok gezilen müze etkinliği. Ronaldo 593 milyon takipçi ile Instagram'da en çok takip edilen isim

Forbes dergisi, 2023 yılının ilk yarısının Z raporunu çıkardı. Listede eğlence dünyasından birçok isim yer alıyor. Grammy ödüllü şarkıcı Taylor Swift, konserlerinden elde ettiği 300 milyon dolardan fazla hasılatla yılın en büyük konser turnesine imza attı. Şarkıcı, Harry Styles, Bruce Springsteen ve Elton John gibi isimleri geride bıraktı.

650 bin kişinin gezdiği sergi

‘Operadaki Hayalet’ ise yılın ilk altı ayının en büyük Broadway gösterisi oldu. Prens Harry’nin ‘Spare’ isimli kitabı 1,2 milyon satış rakamıyla 2023’un şimdilik en çok satan kitabı oldu. Emily Henry imzalı ‘Happy Place’ kitabı ise yılın en çok satan romanı şimdilik.  Amsterdam’daki ‘Johannes Vermeer’ sergisi, 113 ülkeden 650 bin kişiyi ağırlayarak yılın en çok ziyaret edilen müze etkinliği oldu.

Ronaldo hala gözde

Film kategorisinde ‘Süper Mario Kardeşler Filmi’, ABD’de 573 milyon dolar hasılat ile yılın en çok izlenen filmi oldu. Oyun dalında ‘Legend Of Zelda: Tears Of The Kingdom’ yılın en iyi oyunu olurken, Khaby Lame ise 161 milyon takipçi ile TikTok’ta en çok takipçisi olan isim oldu. Geçen yıl Dünya Kupası’nda hayal kırıklığı yaşamış olsa da Portekizli futbolcu Christiano Ronaldo hala önemli bir rol model. 593 milyon takipçi ile Instagram’ın en çok takip edilen ismi çünkü.

Türkiye aşkını ‘Mihriban’ ile yaşıyor