Bayram haftasının vizyon menüsünde beş film var. Öne çıkan film ise Jennifer Lawrence'ın başrol oynadığı 'Büyü de Gel'. Korku gerilim türündeki Alper Mestçi imzalı 'Haile: Bir Ailenin Kabusu' ise türü sevenler için iyi bir seçenek. Fragmanlı Vizyon Raporu başlıyor...

Ergenlikten çıkma dersleri!

Büyü de Gel / No Hard Feelings

19 yaşındaki Percy, içine kapanık bir gençtir. Oğullarının asosyal olmasına üzülen anne ve babası, üniversiteye gitmeden önce onun biriyle çıkmasını ister ve bu amaçla gazeteye ilan verir. Acil paraya ihtiyacı olan Maddie, ilanı gördüğünde bu işin üstesinden gelebileceğini düşünerek ilana başvurur. Percy ile tanışan Maddie, çok geçmeden onun göründüğü gibi olmadığını keşfeder.

‘Uslu Çocuklar’ filminin yönetmeni Gene Stupnitsky yeni filminde ergenlikten çıkamayan bir erkekle, hayatın feleğinden geçmiş bir kadını bir araya getiriyor. Ve komedi başlıyor. Haftanın öne çıkan romantik komedisi sürükleyen başroldeki Jennifer Lawrence. Ona Andrew Barth Feldman eşlik ediyor.

Her şeyin bedeli var

Haile: Bir Aile Kabusu

Korku ve gerilim filmlerinin öne çıkan yönetmenlerinden Alper Mestçi imzasını taşıyan ‘Haile: Bir Aile Kabusu’, sevdiği kızın abisiyle evlendirilmesine tahammül edemeyen bir gencin bir köye yaşattıklarını konu alıyor. Kemal, âşık olduğu kadının kendisiyle değil de abisi ile evlendirilmesinden sonra bütün bir köyün sonunu getirecek olaylar silsilesinin başlamasına yol açar. Lanetli bir büyünün 25 yıl sonra tekrar ortaya çıkması ve vaat edilen kefaretini talep etmesiyle kötülük yeniden baş gösterir. Kendisini tüm bu olayların merkezinde bulan Damla, Haile-i Vaka olarak kayıtlara geçecek bu olayların baş gösterdiği Baras köyüne gider ve geçmişiyle yüzleşir. Filmde Ömer Gecü, İpek Arkan, Seyran Aksoy gibi oyuncular rol alıyor.

Kader güldürmedi gitti

Tebessüm

Sezgin Cengiz, Şiyar Gedik ikilisini yönettiği filmde Onur Buldu başrolde oynuyor. Film somurtkan bir gencin daha iyi görünmek için yaptığı fiziksel değişiklikler sonucu hayatının yolundan çıkmasını ele alıyor. Çevresi tarafından asık suratlılığı ve asosyalliği ile tanınan Mustafa, İstanbul’ da bir devlet dairesinde arşiv bölümünde çalışmaktadır. Mustafa’nın iş yerinden arkadaşı Zeki, her fırsatta Mustafa’nın asık suratlılığını eleştirmektedir. Mustafa’nın imajından hoşnutsuzluğunu bilen Zeki, kendi uydurduğu bir hikayeyle Mustafa’yı etkileyerek, saçlarını sarıya boyamaya ve gülümser gözükmesi için dudak kenarını kesmeye ikna eder. Radikal bir imaj değişikliğine giden Mustafa için bundan sonra hayatında, pek de gülünecek bir şey kalmaz. Henüz yarası kabuk bile tutmamışken, babasının Denizli’de hastaneye kaldırılıp, bacağının kesildiğini öğrenir. Kesik bacağı gömmekle vazifelendirilen sarı saçlı, yüzü yaralı Mustafa ve her şeye sinirlenip öfkelenen amcasının oğlu Mehmet, kendilerini beklenmedik hataların ve absürtlüklerin içinde bulurlar.

Adalet arayışı

Adelet

Özgür Bakar’ın yönettiği Çağan Atakan Arslan, Ufuk Özkan, Eslem Akar$ın rol aldığı film kişisel adalet arayışını konu alan bir yapım. Sınır ötesi bir operasyonda kardeşi gibi gördüğü arkadaşı şehit olunca Emir yaşadığı travma sebebiyle hizmet ettiği özel harekat biriminden ayrılarak gözlerden uzak bir hayatı tercih eder. Fakat hayatın onun için daha farklı planları vardır. Yeni hayatının bir parçası haline gelen dostlarının vahşice öldürülmesi, Emir’in geride bıraktığı karanlık geçmişini tekrar gün yüzüne çıkarır ve kendi adaletini sağlamak için mafya ile amansız bir mücadelenin içine girer.

 

Afacanlar İş Başında / Two Little Toddlers: An Unforgettable Day

Wip Vernooij’in yönettiği animasyon iki kardeşin arasına giren bir bebek haberi ve bir keçinin hikayenini anlatıyor. Joey dört, Anna ise beş yaşındadır. Onlar sadece kardeş değil, aynı zamanda en iyi arkadaşlardır! Çok kısa zamanda aralarındaki yakınlığa bir bebek daha eklenecektir. Bu durumdan dolayı Joey endişeli ve ihmal edilmiş hissetmektedir. Çünkü Anna sadece yeni bir kız kardeşi olmasını hayal etmektedir. Joey ise arsız, küçük bir keçiyle tanıştıktan sonra yeni en yakın arkadaşını bulduğundan emin olmuştur. Yavru keçi kaçınca, çılgına dönen Joey kardeşini bulmaya kararlıdır. Zorlu arayışı, ona ihtiyaç duyduğu tüm ilgiyi en beklenmedik şekillerde üzerine çeker.