Fransız oyunculardan Gerard Depardieu'ya destek. 56 oyuncu Depardieu'nun toplum önünde linç edilmesini kınayıp "iptal kültürü"ne itiraz etti. Le Figaro gazetesinde yer alan açık mektubun imzacılarından biri de Carla Bruni.

Fransa’nın önde gelen 56 oyuncu ve yazarı Gérard Depardieu’nun kamuoyu önünde linç edilmesini karşı çıktı. Le Figaro gazetesinde yayınlanan açık mektupta iptal kültürünü de eleştirdiler. Aralarında İngiliz aktris Charlotte Rampling ve şarkıcı ve Carla Bruni’nin de olduğu isimler Le Figaro gazetesinde yayımlanan açık mektuplarında 74 yaşındaki Fransız oyuncuya yöneltilen “nefret seli”ni kınadı. Fransa’da tanınmış isimlerden oluşan imzacılar arasında Netflix’in popüler dizisi ‘Call My Agent’ın yapımcısı Dominique Besnehard da var.

Depardieu’nun uğradığı nefret seline sessiz kalamayız

“Gérard Depardieu’yü İptal Etmeyin” başlıklı mektupta 74 yaşındaki Fransız oyuncu “muhtemelen aktörlerin en büyüğü” olarak tanımlanıyor. Gazetede yayınlanan açık mektup, oyuncunun mahkeme tarafından suçlu bulunana kadar masum sayılması gerekirken, ona yapılanın insan avına dönüştüğünü hatırlattı. Mektupta şu görüşler yer aldı: “Karşı karşıya kaldığı linç ve kendisine karşı başlatılan nefret seli karşısında sessiz kalamayız. Sinema ve tiyatro onun eşsiz ve olağanüstü kişiliği olmadan yapamaz.”

Catherine Deneuve de isyan etmişti

Le Figaro’daki açık mektup sinema efsanesi Catherine Deneuve’un de imzacısı olduğu #MeToo hareketini “cadı avı” olarak kınayan daha önceki bir açık mektubu anımsattı. Herhangi bir suç işlediğini reddeden Gerard Depardieu, bu ayın başlarında yayınlanan bir televizyon belgeselinde taciz ettiği iddia edilen iki aktrisle yapılmış röportajlar yer almasından bu yana sert eleştirilere maruz kalmıştı. Ödüllü oyuncu geçen ay yine Le Figaro gazetesinde yayınlanan açık mektubunda “Asla ama asla bir kadını taciz etmedim” deyip hakkındaki tüm iddiaları reddetmişti. Öte yandan daha önce oyuncu Charlotte Arnould’nun şikayetçi olduğu Fransız oyuncuya benzer bir itham üç hafta önce genç oyuncu Helene Darras’dan geldi. Darras da Fransız oyuncudan cinsel saldırı nedeniyle şikayetçi oldu.

Gerard Depardieu açık mektup yazdı: Asla bir kadını taciz etmedim