Sadece Türkiye’nin değil dünyanın en önemli gastronomi rotalarından biri olan Gaziantep, şehirdeki ilk sanat festivali olma özelliği taşıyan GAGİAD Kültür Sanat Festivali’ne de ev sahipliği yapıyor. 2 Ekim’de başlayan festival, 8 Ekim’e kadar sürecek. Açılış konserinde Çukurova Symphoniciği Project, Türkiye’nin en önemli tenorlarından Hakan Aysev’in solistliğinde gerçekleşti. Klasik müzik performanslarının yanı sıra kentin tarihi noktalarından Pürsefa Han’da gerçekleşen iki özel sergiyle Türkiye’nin önde gelen çağdaş sanatçılarının eserleri sergilenecek.
Bach ve Itri besteleri Gaziantep’te
Gaziantep Genç İş İnsanları Derneği (GAGİAD) tarafından, Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle düzenlenen festivalde sahne alacak topluluklardan bir diğeri de Anadolu Nefesli Beşlisi. Bunun yanı sıra Klasik Batı Müziği ile Klasik Türk Müziği’ni bir araya getiren “Itrî ve Bach” konseriyle coşkunun yükseldiği festivalde, Ertan Tekin (duduk), Murat Aydemir (tanbur), Çağ Erçağ (viyolonsel) ve Selin Nardemir’den (viyolonsel) oluşan orkestra, aynı yüzyılda yaşamış ancak farklı zamanlarda ve mekânlarda sanatlarında zirve yapmış iki büyük müzik adamını, Itrî ile Bach’ı buluşturuyor. Konserde, Itrî’nin Segâh Bayram Tekbiri ve Bach’ın Trio için Sol majör Sonat’ı dahil 14 eser seslendirilecek.
Yasemin Bay’ın genel sanat yönetmenliğinde hazırlanan GAGİAD Kültür Sanat Festivali, Gaziantep’in en güzel hanlarından biri olan Pürsefa Hanı’nda iki sergiye ev sahipliği yapıyor. ‘Pür-hayâl’ ve ‘…fakat kalbim seninledir’ başlıklı sergiler 28 Ekim tarihine kadar izlenebilecek. Sergide Murat Akagündüz, Hüseyin Aksoy, Çiğdem Aky, Erol Akyavaş, Elvan Alpay, Hakkı Anlı, Nejad Melih Devrim, Osman Dinç, Tayfun Erdoğmuş, Hakan Gürsoytrak, Nuri İyem, Hacer Kıroğlu, Komet, Murat Morova, Seçkin Pirim, Damla Sari, Aras Seddigh, Kemal Seyhan, Gürsel Soyel, Canan Tolon, Selim Turan, Mehmet Ali Uysal ve Merve Zeybek’in yapıtları yer alıyor.
Gaziantep’in tarihi mekânlarından Pürsefa Hanı’nın ikinci katında yer alan ‘…fakat kalbim seninledir’ sergisindeki eserler ise aşk, inanç, adanmışlık, birlik ve beraberlik temaları etrafında kendine özgü bir dil kuruyor. Sergi, Ahu Akgün, Rahmi Aksungur, Levent Aygül, Bengisu Bayrak, Eda Emirdağ, Neş’e Erdok, Seda Gazioğlu, Göksu Gül, Hakan Gürsoytrak, Çağıl Harmandar, Alp İşmen, Osman Nuri İyem, Fatih Kahya, Yonca Karakaş, Hamza Kırbaş, Temür Köran, Ardan Özmenoğlu, Ali Şentürk, Ozan Türkkan, Erdem Varol ve Ufuk Yılmaz gibi önemli çağdaş sanatçıların eserlerini bir araya getiriyor.