Gerard Depardieu, 13 kadına yönelik cinsel saldırı ve taciz iddiasıyla suçlanıyor. Hakkında soruşturma sürecinin devam ettiği ünlü aktör, sessizliğini bozup Fransa'nın en etkili gazetelerinden Le Figaro'da bir açık mektup yayınladı. 74 yaşındaki oyuncu "Asla ama asla bir kadını taciz etmem" dedi.

Gerard Depardieu, yayınladığı açık mektupta kendisine yöneltilen cinsel saldırı ve taciz suçlamalarını reddetti. 74 yaşındaki Fransız aktör, Le Figaro gazetesinde yayınlanan açık mektubunda 13 kadına cinsel saldırı ve tacizde bulunduğu iddiaların gerçek dışı olduğunu belirtti. Uzun süren sessizliği açık mektupla sonlandıran aktör, linç kampanyası kurbanı olduğunu da sözlerine ekledi.

Gerard Depardieu: Bir kadını incitmek annemin karnına tekme atmak gibi

Fransa’nın en etkili gazetelerinden biri olan Le Figaro’da yayınlanan açık mektubunda Gerard Depardieu, “asla ama asla bir kadını taciz etmedim” dedi. 2021 yılında taciz suçlamaları sonrası hakkında soruşturma başlatılan ödüllü oyuncu, verdiği ifadede tüm suçlamaları reddetmişti. 2018 yılında bir kadının taciz iddiaları sonrası bu soruşturma başlatılmıştı. Ancak 2018’de ortaya atılan bu cinsel saldırı ne ilk ne de tekti.

Altın Küre ödüllü aktöre bu suçlama sonrası benzeri mahiyette 13 suçlama isnat edildi. Tüm bu suçlamalar sonrası bir süre sessizliğini koruyan Gerard Depardieu önceki gün yayınladığı açık mektupta: “Birkaç aydır kendim hakkında duyduklarıma, okuduklarıma artık izin veremem. Umursamadığımı sanıyordum, ama hayır, aslında hayır. Tüm bunlar beni rahatsız ediyor. Daha da kötüsü, beni mahvediyor. Bir kadını incitmek  annemin karnına tekme atmak gibi bir şey” dedi.

Yayınlaldığı açık mektupta kendisini savunmaya devam eden Gerard Depardieu, suçlamaları yönelten kadının kendi iradesiyle odasına geldiğini iddia etti. Ünlü aktörün kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu belirten kadının avukatı, açık mektuptaki ifadeleri “skandal” olarak nitelendirdi.

‘Beni mazur görün’

Le Figaro’daki açık mektubunda kendisini savunmaya devam eden Gerard Depardieu son olarak şunları söyledi: “Birini incittiysem, şok ettiysem, bu her kim olursa olsun, niyetim asla bu değild. Eğlenmek isteyen bir çocuk gibi davrandığım için beni mazur görmenizi rica ediyorum.”

Göbeklitepe kazılarında büyük keşif: En eski boyalı heykel bulundu