Fransız sinemasının usta aktörü Gerard Depardieu, Prag'da otururken canı kebap çekince çareyi THY'nın tarifeli uçağına atlayıp İstanbul'a gelmekte buldu. Çok sevdiği İstanbul'da önce kebap yiyip nefsini söndüren oyuncu sonra da şehrin tadını çıkardı.

Fransız sinemasının en tanınmış oyuncularından Gerard Depardieu’nun kebap takıntısı biliniyordu ama uçağa atlayıp İstanbul’a gelecek kadar kebap düşkünü olduğunu yeni öğrendik. Günaydın’dan Ömer Karahan’ın yazdığına göre Prag’da otururken canı birden kebap çekince THY’nin tarifeli uçağına atlayıp İstanbul’a gelmiş ünlü oyuncu.

Fakat kebapa ulaşmak için biraz fedakarlık yapmak zorunda kalmış! Karahan’ın yazdığına göre uçakta bulunanlar, Depardieu ile fotoğraf çektirmek birbirleriyle adeta yarışmışlar. Depardieu da bu ilgi karşısında onu sevenlerle fotoğraf çektirmek durumunda kalmış. Hafta sonunu arkadaşları ile İstanbul’da geçirecek olan Depardieu, kebap keyfinin yanı sıra alışveriş için de bazı mağazalara uğramış.

Gerard Depardieu daha önce İstanbul’a geldiğinde kokoreç yemiş ve çok sevdiğini söylemişti.

Depardieu, tekne için de gelmişti

Gerard Depardieu Türkiye’ye çok aşina bir isim. Fransa’da bir arkadaşından aldığı ton balığı av teknesini yeniden dizayn edip gezi yatı yaptırmak için 2017’de Türkiye’ye getiren oyuncu, “Teknelerle aram çok iyi. Denizi seviyorum. Huzur buluyorum. Bu nedenle Fransa’da bir dostuma ait klasik balıkçı teknesini de aldım ve bu tekneyi gezi teknesine bir yata dönüştürülmesi için Türkiye’ye getirdim. Tuzla’da yat yapan tersaneleri gezdim. Yat tasarımı yarışmasında öğrencilerin tasarımları müthişti. Teknemi burada yeniden dizayn edecekler ve bittiğinde Ege’yi gezeceğim” demişti.

Ancak bir türlü İstanbul’da uzun bir süre konaklayamamıştı. İstanbul için “Dünyada zaman geçirmeyi sevdiğim en güzel şehir… Burada yaşamak için çok uğraşıyorum, bir türlü beceremedim ama bunu gerçekleştireceğim” diyen sanatçı şimdilik kebap uğruna sevdiği şehre yolunu düşürmekle yetindi.