Gerard Depardieu'ya bir cinsel taciz suçlaması daha. Daha önce oyuncu Charlotte Arnould'nun şikayetçi olduğu Fransız oyuncuya benzer bir itham bu kez Helene Darras'dan geldi. Darras, Depardieu'den şikayetçi oldu.

Hakkındaki yargılama süreci devam eden Gerard Depardieu sessizliğini bozup Fransa’nın en etkili gazetelerinden Le Figaro’da bir açık mektup yayınlamıştı. 13 kadına cinsel saldırıyla suçlanan Fransız oyuncu için bir şikayet daha geldi. Oyuncu Helene Darras 2007 yılında ‘Disco’ filminin setinde Depardieu’nun cinsel tacizine uğradığını söyledi. Darras ‘Disco’ adlı komedi filminde bir dans yarışmasında yarışmacı olarak rol aldığında 26 yaşındaydı.

Gerard Depardieu: Bana yönelik linç kampanyası var

Helene Darras’ın Fransız yıldızla ilgili iddialarının tüm ayrıntıları perşembe akşamı Fransa’nın çok izlenen araştırma haber programı Complement d’Enquete’te açıkladı. Gerard Depardieu için “Bana et parçasıymışım gibi baktı. Yanıma gelip elini kalçalarımın üzerinden geçirdi” dedi. Çekimler esnasında Depardieu’nun sürekli yakınlaşmaya çalıştığını iddia eden Darras oyuncunun ısrarlı tutumu sürdürdüğünü de söyledi. Darras kara listeye alınmasına yol açacağı korkusuyla o sırada aktörü ihbar etmediğini anlattı. “Ben bir figürandım. Tiyatro okulunu bile bitirmemiştim. Gerçekten oyuncu olmak istiyordum” dedi.

Öte yandan iddiaların zaman aşımı kapsamında olup olmadığını müfettişler araştırıyor. 2007 yılında yaşandığı iddia edilen cinsel saldırı hakkında resmi makamların incelemesi sürüyor.2018 yılında oyuncu Charlotte Arnould’nun taciz suçlaması nedeniyle Gerard Depardieu’nun duruşmaları devam ediyor. Fransız oyuncu hakkındaki tüm suçlamaları reddetti. Kendisine linç kampanyası başlatıldığını vurgulayan oyuncu “asla ama asla bir kadını taciz etmedim” dedi.

Gerard Depardieu açık mektup yazdı: Asla bir kadını taciz etmedim