Hayatın içinden hikayelere meraklıysanız belgesel ‘LaLiga’, arka sokaklar temalı ‘Kıyma’ ve suç dizisi ‘Under the Bridge’ size göre. Gerçeklerden azıcık uzaklaşmak isteyenleriyse ‘Exploding Kittens’ ve ‘Yeni Nesil: Kızıl’ın Yükselişi' bekliyor.

İSPANYA SAHALARINDAYIZ

LaLiga: Futbolun Ötesi

EURO 2024’te çeyrek finale kadar ilerleyen millî takımımızla gururlandık, elendikten sonra taraflarımızı yeniden seçtik. Nihayetinde İspanya’yı destekleyenlerin yüzü güldü. Netflix bunu biliyormuşçasına huzurlarınıza bu hafta İspanya futbolunu getirdi!

Yönetmenleri arasında Alejandro Marzoa’nın bulunduğu, Morena Films yapımı belgesel dizi ‘LaLiga: Futbolun Ötesi’, adından da anlaşıldığı üzere La Liga’yı yani İspanya ligini konu alıyor ve bizi 90 dakikalık maçın perde arkasına götürüyor. Memphis Depay ve Álvaro Morata gibi futbolcuların iç dünyasına dalıyoruz, antrenman merkezlerine gidiyoruz. İşin mutfağı röportajlarla aktarılıyor; böylelikle futbolseverler ile sektördekiler arasında bir köprü kuruluyor. 2023-2024 İspanya sezonunun perde arkası için Netflix’e hücum etsin!


MİZAHLA RACON KESİLİR!

Kıyma: Dördüncü sezon

Sadık izleyici kitlesinin hasreti bitti ve ‘Kıyma’nın dördüncü sezonu BluTV’ye geldi. Yerli dizi ‘Kıyma’nın hem ekibi hem teması, yine BluTV’de yayınlanan ‘Sıfır Bir’ ve ‘Sokağın Çocukları’ ile benzerlik gösteriyor. Adana etrafında dönen üç dizinin de yönetmeni Kadri Beran Taşkın. ‘Kıyma’nın başrollerinde daha önce de birlikte çalışmış Salih İnci, Cengizhan Yurdutek ve İrfan Ballı var.

Arka sokaklar, geçim derdi ve bir arkadaş grubunun samimi maceraları ilginizi çekiyorsa ‘Kıyma’ya bakabilirsiniz. Sizi mizahın yanı sıra bol bol ağır abicilik ve racon da bekliyor, baştan söyleyelim. ‘Kıyma’nın macerası, Adana’da hapis yattıktan sonra İstanbul’a gelen Ömer, Poyraz ve Tufan’ın kebapçı açmasıyla başlıyor. Artık suçtan uzak bir hayat sürmek isteyen ekibimiz için işler yolunda gitmiyor. Ekibin yeni maceraları BluTV’de.


GERÇEK SUÇUN İZİNDE

Under the Bridge

Disney+ dizisi ‘Under the Bridge’, 1997 yılında gerçekleştirilmiş gerçek bir suçu konu alıyor. Bir partide arkadaşlarıyla buluşmaya giden ve bir daha eve dönmeyen 14 yaşındaki Reena Virk’ün hikayesini anlatan dizi sert ve aksiyon dolu bir gerilimden ziyade drama yakın türüyle öne çıkıyor.

Reena Virk vakası aslında 2005’te Rebecca Godfrey tarafından kitap haline getirilmiş ve dizinin senaryosuna kaynak olmuş. Dizinin orijinalliği, kitabın yazarının bakış açısını da içermesi. Yani Rebecca Godfrey de (Riley Keough) karakterlerimizden biri ve kasabaya bir kitap yazmak için geliyor. Olaylara iki perspektiften daha bakıyoruz: Bir yerel polis memurunun (Lily Gladstone) araştırmaları ve olayın merkezindeki Reena Virk’ün (Vritika Gupta) günlük hayatı. Bu üç perspektifi birbiriyle oldukça yumuşak bir şekilde harmanlayabilmiş dizinin yönetmeni Geeta Vasant Patel. Dizi dünyaya gençlerin, özellikle genç kızların gözünden bakmamızı sağlıyor ve akran zorbalığı, ırksal ve kültürel normlar gibi pek çok yan tema içeriyor.


TANRININ SON GÖREVİ

Exploding Kittens

Çizgi dizi meftunu yetişkinlerdenseniz müjde: Netflix’in ‘Exploding Kittens’ adlı yeni çizgi dizisi yayında. ‘Exploding Kittens’ bir çizgi romandan, o da ilginç bir şekilde aynı adlı kutu oyunundan uyarlanmış! Hepsinin yaratıcısıysa Matthew Inman. İlk bölümden bu detaya gönderme yapılıyor ve ana karakterimiz kendini bir kutu oyunu macerasında buluyor.

Söz konusu ana karakterimiz cennetten kovulan Tanrı! ‘Cennet kurulu’ tarafından bir kediye dönüştürülüp dünyaya gönderilen Tanrı (Tom Ellis), insanlarla empati yapma görevini tamamlamalı. Bu macerada Tanrıkedi, karşısında Şeytankedi’nin varisini (Sasheer Zamata) buluyor ve başlıyor iyiyle kötünün birlikteliği. ‘Beyaz erkek Tanrı’ ve ‘siyah dişi kedi Şeytan’ tasvirindeki sembolizmi görmezden gelirseniz keyif alma garantili ‘Exploding Kittens’ Netflix’te.


YENİ NESİLLE YİNE YENİDEN

Yeni Nesil: Kızıl’ın Yükselişi

‘Descendants’ yani ‘Yeni Nesil’ film serisi oldukça eğlenceli bir tema üzerine kurulu: Disney karakterlerinin çocukları, yani ‘yeni nesil’ şimdi ne yapıyor? İşte fantastik müzikal türündeki bu popüler film serisinin dördüncü ayağı ‘Kızıl’ın Yükselişi’ nihayet Disney+’ta. İlk üç filmde Kenny Ortega’yı gördüğümüz yönetmen koltuğu bu kez Jennifer Phang’e emanet.

Dördüncü filmde ‘Alice Harikalar Diyarında’nın meşhur Kupa Kraliçesi, Auradon Okulu’nda darbe yapıyor. Direnişçiler arasındaysa kendi kızı Kızıl (Kylie Cantrall) ve meşhur Külkedisi’nin kızı Chloe (Malia Baker) var! İkilimiz Kupa Kraliçesi’nin kötülüğe bulaşmasına neden olan olayları düzeltmek için zamanda geriye gidiyor. Sürprizi sona sakladık: Kupa Kraliçesi’ni ünlü şarkıcı ve oyuncu Rita Ora canlandırıyor. Külkedisi rolünde yine şarkıcı ve oyuncu Brandy Norwood’u görüyoruz.

Yerli dizide geçmişle, yabancıda düşmanla savaş var