Ridley Scott’un epik aksiyon filmi ‘Gladyatör’ yeni bir hikaye ve oyuncu kadrosuyla geri dönüyor. Bu zamana kadar devam filminde yer almayan ancak orijinal filmin başrolü olan Russel Crowe film hakkında konuşmuştu. Söz bu kez yönetmen Scott'ta.

Ridley Scott’un epik aksiyon filmi ‘Gladyatör’ yeni bir hikaye ve oyuncu kadrosuyla geri dönüyor. Gladyatör dövüşlerinin ve savaş sahnelerinin yanı sıra, Roma İmparatorluğu’nun sosyal ve politik yapısını da ele alan film 20 yılı aşkın sürenin ardından yeni bir hikaye ve oyuncu kadrosuyla seyirci karşısına gelecek.

Dönüşler her zaman heyecan uyandırır, geçmişi yad ettirir, biraz da “Ah o eski günler…” dedirtir. Bugüne kadar devam filminde rol almayan ancak ilk filmdeki  rolüyle En İyi Erkek Oyuncu Oscar’ını kazanan Russell Crowe’un film hakkındaki yorumlarını duyduk. Ancak bu kez söz sırası esas öznede, yönetmen Scott’ta. Yönetmen verdiği yeni bir demeçte filmi şimdiye kadar yaptığı en büyük aksiyon sekansıyla açtığını söyledi. Scott, çok fazla sır vermedi ama seyircinin Kolezyum’da bir gergedanla (gerçek olmasa da) savaş sahnesi olduğunu açıkladı.

Bu sahne için yapay zeka ve teknolojinin imkanlarından yararlandıklarını söyleyen Scott “Bilgisayara bir gergedanın üstündeki her molekülü ve kırışıklığı okutturup kalın bir plastikten, tıpkı gergedanın bedeniymiş gibi kestirebiliyorum ve sonra o, bir iskelet kalıbına oturtuluyor” dedi.

Söz konusu gergedan, fragmanda üzerinde zırhlı bir adamla Kolezyum’un kapılarından çıkarılırken görülüyor. Scott  biraz daha ipucu vererek “Saatte 64 kilometre gidebilen, olduğu yerde dönebilen, kafasını sallayıp hırlayabilen bir şeyim var. Sırtında bir adamla 2 tonluk bir gergedan! Yani, epey eğlenceli” dedi.

Filmin başrolünde son olarak ‘Güneş Sonrası/ Aftersun’ ile En İyi Erkek Oyuncu Oscar adaylığı kazanan Paul Mescal’ı izleyeceğiz. Mescal, Maximus ve sevgilisi Lucilla’nın oğlu Lucius’u canlandıracak. Devam filmi, ilk filmin bitiminden yıllar sonra başlayacak ve Lucius’un yetişkin bir adam olarak hikayesini anlatacak. Paul Mescal’a ayrıca Barry Keoghan ve Denzel Washington da eşlik edecek. Senaryosunu David Scarpa’nın yazdığı filmde tanıdık simalar da var. Kostüm tasarımcısı Janty Yates ve yapım tasarımcısı Arthur Max, orjinal yapımın ardından devam filminde de görev alacaklar.

‘Gladyatör 2’nin 15 Kasım’da vizyona girmesi bekleniyor.

Russell Crowe şimdi gerçekten ağlayabilir: ‘Gladyatör 2’den ilk kareler düştü