Barbie filminin yönetmeni Greta Gerwig, yapım sürecinde çıkarılması önerilen bir sahneyi nasıl koruduğunu açıkladı. "Filmin kalbi" olarak yorumladığı bu sahne filmin en önemli anlarından olmasa da yönetmen için özel bir yere sahip.

Bu yazı, ‘Barbie’ filmine dair bilgi içerlemektedir.

Nihayet o büyük gün geldi, duyurusu yapıldığı andan itibaren her yeri pembeye boyayan ‘Barbie’ filmi vizyona girdi. Filmi, beğenenler de var hayal kırıklığına uğradığını söyleyenler de… Yönetmen Gerwig de filmini izleyicilere teslime etmiş olmanın rahatlığıyla konuşuyor, çekim sürecine dair detayları anlatıyor.

Margot Robbie ve Ryan Gosling’in başrolünde yer aldığı ‘Barbie’ 21 Temmuz’da vizyona girdi.

‘O sahneyi çok seviyorum’

Son açıklaması da filmin en duygusal sahnelerinden biri hakkındaydı. Bu, Barbie’nin (Margot Robbie) bir bankta, yaşlı bir kadınla tanışıp ona güzel olduğunu söylediği duygu yüklü bir sahneydi. Sahne izleyicileri etkilese de yapımcıların bu sahneyi çıkarmayı teklif ettiği ancak yönetmenin kararlı duruşu vesilesiyle filmde kalmış. Yönetmen Gerwig, verdiği bir röportajda o sahneyi nasıl “kurtardığını” açıkladı.

“O sahneyi çok seviyorum. Banktaki yaşlı kadın kostüm tasarımcısı Ann Roth. O bir efsane. Evet, bir çıkmaz sokak anı gibi, hikayeyi bir yere götürmüyor aslında hikaye aynı şekilde devam ederdi. ” Ancak, Gerwig o sahneyi çıkartmak istediğini, söz konusu bölümün Barbie’nin yolculuğundaki “anahtar bir an” olduğunu söyledi:

“Bence filmi kalpten vuran bir an. Margot’nun o anı o kadar nazik ve zorlama olmayan bir şekilde oynaması beni etkiledi. Filmin daha çarpıcı öğeleri var ki insanlar, ‘Vay canına, Mattel sana bunu nasıl izin verdi?’ veya ‘Warner Bros. sana bunu nasıl izin verdi?’ diyorlar. Ama benim asıl inanamadığım, filmde hala bulunan bu küçük çıkmaz sokak, hiçbir yere götürmeyen yer. Bu sahne filmin kalbi.”

Yılın en büyük açılışı

Yönetmen Greta Gerwig’in Barbie filmi, Cuma günü açılış gününde 70.5 milyon dolarlık gişe hasılatı elde ederek bu yılın en büyük açılış günü hasılatına ulaştı.

Barbie şapkasından çıkmayan tavşan