Hababam Sınıfı'nın "Bacaksız"ı Tuncay Akça hayatını kaybetti. 60 yaşında hayata veda eden Akça serinin en sempatik oyuncularındandı. Akça bugün Şakirin Camii'nde kılınacak ikindi namazının ardından son yolculuğuna uğurlanacak.

Onu hep gülen yüzü ve “Abi siz neden her sabah tek ayak üzerinde duruyorsunuz?” sorusuyla hatırlıyoruz. Hababam Sınıfı ne zaman tek ayakta durma cezası alsa karşılarına geçip o hallerine gülüyordu. Hababam’ın “bacaksız” lakabıyla seslendiği Tuncay Akça 60 yaşında hayatını kaybetti. Geçirdiği kalp krizi sonucu ölen Akça bugün Şakirin Camii’nde kılınacak ikindi namazının ardından son yolculuğuna uğurlanacak.

‘Yol’ filminde de oynamıştı

16 Aralık 1963 yılında Kastamonu’da dünyaya gelen Tuncay Akça her ne kadar ‘Hababam Sınıfı’ serisiyle tanınsa da ‘Yol’ filminde de Yusuf karakterini canlandırmıştı. Türk dizi tarihinin en sevilen yapımlarından ‘Bizimkiler’de manav Adem rolüyle karşımıza çıkan Akça 1995-2002 yılları arasında yapımda yer aldı.

“Ertem Eğilmez tarafından keşfedildim. Yaşım 12’ydi. Ortaokula yeni başlamıştım. Ayakkabı boyacılığı yapan ufak tefek bir çocuktum. Kahveciye, manava, kasaba yardım eden biriydim” diyordu Akça verdiği bir röportajda. Zor geçen çocukluk yıllarında Ertem Eğilmez onun için bir kurtuluş yolu olmuştu. ‘Hababam Sınıfı’yla özdeşleşen Tuncay Akça serinin 2004’te devamı çekilen ‘Hababam Sınıfı Merhaba’ filminde de rol almıştı.

Adile Naşit evlatlık edinmek istemişti

Yazar Alican Sekmeç bir süre önce Tuncay Akça’nın hayatını kitaplaştırmıştı. ‘Bir Gülücük Hikâyesi’ adlı kitapta oyuncunun hem kişisel hayatı hem de sinema yolculuğu anlatılıyordu. Sedat Tulumdaş’a verdiği bir röportajda Akça, Adile Naşit’i çok sevdiğini ve onu evlatlık kendisini edinmek istediğini söylemişti.

Beyazperdede kadın ittifakı!