Gigi Hadid ile Bella Hadid,yardım çalışmaları için Filistin'e bir milyon dolar bağışladı. Babaları Filistinli iş insanı Muhammed Hadid olan kız kardeşler ülkeleri Filistin’e bağlılıklarını göstermekten hiçbir zaman çekinmiyor.

Gigi ve Bella kardeşler tüm dünyanın peşinde koştuğu iki önemli süper modelden çok daha fazlası. Babaları Filistinli iş insanı Muhammed Hadid ve ülkeleri Filistin’e olan bağlılıklarını göstermekten hiçbir zaman çekinmiyorlar.

Savaşın ilk günlerinde Gigi Hadid sosyal medya paylaşımı yaptığı için bizzat İsrail Devleti’nin Instagram hesabından hedef gösterilmiş, tehdit edilmişti. Küçük kardeş Bella da söylemleriyle Filistin’e destek olmaya devam etti.

Geçen ay Cannes Film Festivali’ne katılan Bella Hadid Filistin kültürü sembolü kefiyeye benzer bir elbiseyle basının karşısına geçmişti. Instagram hesabından paylaştığı fotoğraflarda da Filistin’e desteğini sürdürmüştü: “Aklımda, kanımda ve kalbimde Filistin var. Her zaman… Hala işe gitmek zorundayken, bu dehşete rağmen kültürümüzün bir sembolünü giymek beni gururlu bir Filistinli yapıyor. Nereye gidersek gidelim dünyanın Filistin’i görmeye devam etmesini istiyorum.”

Kız kardeşlerin son hamlesi de Filistin’e yardım çabalarını desteklemek için bir milyon dolar bağışlamak oldu. Bella Hadid’in temsilcisi paranın Gazze’deki çatışmadan etkilenen çocuklara ve ailelere odaklanan dört insani yardım kuruluşu arasında eşit dağıtılacağını açıkladı.

Kız kardeşlerden bağışı dört yardım kuruluşu; Heal Palestine, Palestine Children’s Relief Fund, World Central Kitchen ve Birleşmiş Milletler Yardım ve Bayındırlık Ajansı aldı. Örgütler, gıda ve tıbbi programlar da dahil olmak üzere insani yardımı destekliyor, yerinden edilmiş ailelere yardım ediyor ve psikolojik destek sağlıyor.

Komedyen Dave Chappelle’den Gazze’ye sahneden destek: Yaşananlar soykırımdır