Yeşilçam'ın usta oyuncularından Adile Naşit'in 'Hababam Sınıfı'ndaki unutulmaz rolü Hafize Ana Avcılar'da bir heykelle ölümsüzleştirilmişti. Ama heykelin zili hırsızların hedefi oldu. Yeni zil Amasya’dan özel olarak getirilen bir ustaya yaptırıldı.

Yeşilçam’ın usta oyuncularından Adile Naşit’in en unutulmaz rollerinden biri ‘Hababam Sınıfı’ndaki Hafize Ana karakteri. Öğrencilere her zaman destek olan, yardımlarına koşan Hafize Ana teneffüs zilini çalarak merdivenlerden indiği sahneyle de akıllara kazındı. Naşit’in bu rolü öyle benimsendi ki usta sanatçı heykellerde bile Hafize Ana olarak tasvir edildi.

Bu heykellerden biri İstanbul Avcılar’daydı. Ancak Hafize Ana’nın heykeli hırsızların hedefi oldu. Heykelin elindeki okul zili kimliği belirsiz kişiler tarafından çalındı. Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara Merkez mahallesinde bulunan heykeldeki zilin yerine yenisinin takılmasını istedi. Ancak zilin heykelle renk ve ölçü açısından uyumlu örneği İstanbul’da bulunamadı. Bunun üzerine Park ve Bahçeler Müdürlüğü heykelden çalınan zilin temin edilmesi için çalışmalara başlandı. Çözüm Amasya’daki bir ustada bulundu. Usta zili yeniden yaptı, Avcılar’daki heykelin eline yerleştirildi.

Yeni zili heykele takan usta Yusuf Biçer.

Yeni zili heykele takan Usta Yusuf Biçer iAmasya’dan özel olarak geldiği İstanbul’da ‘Adile Annemizin zilini çalmışlar, beni de aradılar. İstanbul’da bulamadılar, Amasya’da buldum getirdim. Zili, Adile annemizin eline yine taktık. Güzel de oldu” diyerek yaptığı çalışmayı anlattı.

ABD’li savcı bu yola baş koydu: O heykel Burdur’a gelecek!