Halil Ergün'ün rol aldığı filme Birleşmiş Milletler ödülü. Usta oyuncu Volkan Karataş imzalı 'Mutlak' filmi Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri En İyi Yansıtan Film Ödülü’ne layık görüldü.

Halil Ergün’ün başrolünde yer aldığı ‘Mutlak’a Birleşmiş Milletler’den ödül kazandı. Yönetmen Volkan Karataş’ın filmi, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri Temasını En İyi Yansıtan Film Ödülü’ne lâyık görüldü. Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı tarafından temayı en iyi yansıtan film ödülünün kazananını ‘Mutlak’ Cannes Film Festivali’nin Market bölümü olan Marché Du Film’de de yer almıştı.

Doğuş Üniversitesi‘nde düzenlenen törende Prof. Dr. Erhan Tuna tarafından filmin yönetmeni Volkan Karataş’a ödül plaketi takdim edildi. Gazeteci Birsen Altuntaş, Halil Ergün’ün başrolünde yer aldığı, gençliğini Boğaç Aksoy’un canlandırdığı “Mutlak”, dünyanın çoraklıkla savaştığı bir dönemde, doğayı yeniden yeşertmek için araştırmalar yapan bir kâşifin gençlik ve yaşlılık dönemini anlatıyor.

Usta oyuncu Halil Ergün: Sel gider kumu kalır, Yılmaz Güney de sineması da hep olacak